Hva er forskjellen mellom for- og bak-projeksjons-TV?

Hva er forskjellen mellom for- og bak-projeksjons-TV?


Hvis du ønsker å kjøpe en ny stor TV-skjerm for din ombygd kjeller eller i stuen, må du bestemme hvilken type projeksjon teknologi som best passer dine behov. Front-projeksjon TV fungerer som skjermer i kinosaler. Bildet projiseres fra en enhet atskilt fra skjermen. Motsatt vil en projeksjons TV har alt i én enhet, og prosjekter bildet bakfra. Hvilken teknologi passer best til dine behov vil avhenge av en rekke faktorer.

Størrelse

Fordi en bak-projeksjon TV projektor i samme enhet som TV-skjermen, er det TV mye dypere enn en front-projeksjon TV, som er bare så dypt som selve skjermen. Men på grunn av størrelsen på bildet er mye større på en front-projeksjon TV, seere trenger å sitte lenger fra TV å få et klart bilde. Dersom plassen der TV vil gå er ikke veldig dyp, kanskje en front-skjermen projeksjon bli bedre. Men hvis rommet er ganske lite, har du kanskje en bedre seeropplevelse med en projeksjons TV.

Omgivelseslys

Når du går på kino, vil du se at bildet er mye mindre tydelig når huset lysene er fortsatt på. Dette er fordi front-projeksjon teknologi ikke kan lett overmanne omgivelseslyset. Imidlertid vil en projeksjons TV fungerer fint på en solrik plass. Avhengig av hvor mye naturlig lys i rommet ditt, dette kan eller ikke kan være en faktor du må vurdere.

Koste

En front-projeksjon TV krever flere komponenter, så har de en tendens til å bli dyrere. I stedet for bare å kjøpe TV-en, må du kjøpe både en skjerm og projektor for skjermen. Avhengig av størrelsen på skjermen, kan dette legge opp raskt. Men hvis du spart på skjermen eller bare bruke hvit maling på veggen, kan du være i stand til å spare penger med front-projeksjon TV.

Installasjon

En projeksjons TV kan leveres og installeres på bare noen få minutter. Imidlertid krever en front-projeksjon TV forsiktig og nøyaktig installasjon av en projektor. Hvis du ikke har erfaring for dette, kan det hende du trenger å leie en profesjonell til å installere projektoren. Dette gjør også TV betydelig mindre mobile.