Hva er forskjellen mellom DVD ROM og DVD + RW?

Hva er forskjellen mellom DVD ROM og DVD + RW?


Det finnes mange forskjellige typer plater for datamaskiner. En av de vanligste typene er DVD. Disse allestedsnærværende lagringsmedier selv komme med sin egen liste over forkortelser som "ROM" og "RW". Navnene kan virke komplisert, men når du vet hva de betyr, bruken er klare.

DVD-ROM

En DVD-ROM refererer til den vanligste typen DVD som kan kjøpes. "ROM" står for "read-only memory", og betyr ganske enkelt at innholdet på platen kan lese, men ikke endret. Filmer og dataprogrammer er solgt på DVD-ROM. Du kan se filmer og bruke programmer, men du er ikke i stand til å legge til eller endre innholdet på platen.

DVD + RW

DVD + RW er vanligvis solgt som tomme plater. De kan settes inn i en DVD opptaksenhet og brukes til å lagre en rekke filer som data dokumenter eller videoer. Den "RW" står for "overskrivbare." Dette betyr at du kan sette data på disken, bruke platen og deretter returnere platen til spilleren til å legge til mer data til det.

Forskjellen

DVD-ROM er plater som bare kan vise eller tillate deg å samhandle med informasjonen som er lagret på den. DVD + RW tillate deg å sette dine egne data på dem muligheten til å senere endre disse dataene. Dette er den største forskjellen mellom de to typer; ellers kan de begge lagre den samme mengden av informasjon og blir lest av den samme type av maskinvare.