Hva er farene ved gratis ringetoner?

Hva er farene ved gratis ringetoner?


Noen ganger du bare vil ha noe raskt og enkelt - for eksempel for å kunngjøre sjefen din oppfordring til Imperial March. Men før du trekker opp din favoritt søkemotor for å finne gratis ringetone, kjenner risikoen. For eksempel, selv søker etter noe med ordet "gratis" øker sjansene dine for å møte malware. Du trenger ikke engang å søke etter ringetonen - du kan alltid lage en selv hvis du føler deg litt kreativ og har de riktige verktøyene.

opphavsrett

Hvis du leter etter gratis ringetoner som har sanger, er sjansen stor for at du vil støte på et nettsted som ikke har betalt rettighetene til å distribuere som ringetone. Dette gjelder ikke bare for å sanger; annen lyd kan være lovlig mistenkt når lastet ned et gratis nettsted, for eksempel lydklipp fra en film. Men er det lovlig å lage en ringetone fra musikk du har kjøpt, så lenge du ikke distribuerer filen.

Innhold og infeksjon

Innholdet av nettsteder som gir bort gratis filer er mistenkt - fra pornografiske annonser til malware, laste ned en gratis ringetone kan være mer kostbart i det lange løp. Noen nettsteder som tilbyr gratis innhold kan gi infiserte filer, som kan legge malware til datamaskinen eller mobiltelefonen. Imidlertid er disse risikoene ikke begrenset til "gratis" områder alene; i 2013, Cisco publisert en studie som bestemmes legitime nettsteder, som for eksempel søkemotorer, er det mer sannsynlig å tilfeldigvis tjene malware gjennom annonsørene enn en falsk programvare nettsted.

svindel

Ofte "gratis" ringetoner er faktisk ikke gratis, men en del av en månedlig avgift som blir flytt til telefonregningen. Disse nettstedene krever vanligvis en engangsfullmakt og gi "gratis" ringetoner i retur for en månedlig avgift. Selv om disse ikke nødvendigvis svindel, kan enkelte svindel nettsteder gjør det vanskelig for brukerne å identifisere de avgifter eller melde deg ut etter at de har meldt seg på. Andre tjenester kan kjøre opp regningen ved å sende tekstmeldinger, for eksempel bilder eller vitser.

Alternatives

Så lenge du jobber med musikk du har lovlig kjøpt - enten musikk rippet fra en CD eller en DRM-frie MP3-fil - det er lovlig å lage ringetoner på datamaskinen. De fleste moderne smarttelefoner, iOS og Android alike, støtter muligheten til å laste opp egendefinerte filer som ringetoner. For å gjøre dette, trenger du en lyd-redigering program for datamaskinen, for eksempel gratisprogrammet Audacity, Mac-spesifikke Garageband eller nettleserbaserte TwistedWave. Bare laste opp musikkfilen og klippet den ned til de beste 30 sekunder eller mindre. Så lenge du ikke distribuerer din skreddersydde ring tone, er det ingen juridiske problemer eller brudd på opphavsretten.