Hva er en makro zoomobjektiv?

Hva er en makro zoomobjektiv?


Når du bruker et speilreflekskamera (SLR), kan ulike objektiver festes til kamerahuset for å ta ulike typer bilder. En makro zoomobjektiv er en rimeligere versjon av et ekte makroobjektiv, som brukes til å ta ekstremt nærbilder på et speilreflekskamera. Standard makroobjektiver er vanligvis det verktøyet en profesjonell fotograf som de er vanligvis mye dyrere.

Bruker

Ifølge kilder som photography.com, er makro zoomobjektiv et godt alternativ for en amatør eller begynnelsen fotograf interessert i makrofotografering. Makrozoomobjektiver er forstørrelse objektiver som kan ta bilder på nært hold, men ikke produserer bilder som høy kvalitet som de av ekte makroobjektiver, som vanligvis tar bilder i en forstørrelse forholdet 1: 1 eller så nær som mulig til dette forholdet , noe som betyr at bildet er det samme størrelse som motivet er i det virkelige liv.

typer

Makrozoomobjektiver er laget av mange av de store kamera utstyr beslutningstakere. Sigma, Opteka, Tamron og Pentax har alle makrozoomobjektiver for salg.

spesifikasjoner

Spesifikasjoner for makro zoomobjektiv varierer avhengig av merke linse du velger. Sigma har en 17mm til 70mm brennvidde versjon, med en variabel maksimal blenderåpning på f / 2.8 til f / 4.5. Tamron sin A017 versjonen tilbyr en mye bredere 70mm til 300mm brennvidde, og en variabel maksimal blenderåpning på f / 4.0 til f / 5.6.

Pris

Per juni 2009, makrozoomobjektiver varierte i pris fra $ 130 til $ 550, avhengig av brennvidde og merkenavnet av objektivet. Linsene med større fokusområder pleier å være på den dyrere siden, mens de med et mindre utvalg er rimeligere. I tillegg kan en makro zoomobjektiv med andre funksjoner som en telezoom bli enda dyrere, slik som Sigma 70mm - 200mm F / 2.8 EX DG APO HSM objektiv, selger for ca $ 800.

Kommentar

Flere kilder tyder ikke på makrozoomobjektiver i det hele tatt for de som håper å streiftog inn makrofotografering. Ifølge photo.net, for eksempel makrozoomobjektiver gir ikke noe mer betydelig forstørrelse enn det som gis av en standard 30mm eller 50mm objektiv, og de hevder at bildekvaliteten ikke er så bra. I stedet sier de en standard makro objektiv, eller et nærbilde fast objektiv, ville være et bedre alternativ.