Hva er en 500K mikrofarad?

En 500K mikrofarad er en energienhet oftest assosiert med en enhet som brukes til makten bil lydsystemer. Den 500K mikrofarad kondensator er en stor kondensator som du kan bruke for å sikre at lydsystemet ikke mister strøm når du slår på andre strømslukende funksjoner, for eksempel AC, varme og lys.

farad

Den farad er en enhet for kapasitans, eller en enhet som måler mengden av energi som kan passere gjennom en kondensator før at kondensatoren totale energipotensialet øker. Det er et mål på hvor mye en gitt energi kondensator kan holde på en gang. Den farad er en stor enhet og er ikke vanligvis brukes når man diskuterer hverdagselektronikk. På grunn av dette, folk vanligvis snakker i form av mikrofarad og nanofarad. En mikrofarad er en million av en farad, mens en nanofarad er en milliarddels farad.

kondensator

En kondensator er en enkel enhet som lagrer elektrisk potensial. Mens kondensatorer kommer i alle former og størrelser, design forblir stort sett den samme. En ikke-ledende materiale, eller isolator, skiller to ledende tråder eller metallplater. Når elektrisitet brukes i dette systemet, bygger en kostnad opp mellom disse platene. Kondensatorer er lik batterier; Men de slipper ut sin energi så snart elektriske strømmen stopper. Man bruker en kondensator for å regulere flyten av strøm i en elektronisk innretning.

Hensikt

Du vil finne 500K mikrofarad kondensatorer oftest i bil lydsystemer, hvor de leverer en jevn strøm av energi for forsterkeren. Denne type kondensator består av to metallstenger innkapslet i plast som ender i positive og negative poler. Innenfor kondensator er en liten datamaskin som beregner hvor mye strøm kondensatoren har, mens den er tilkoblet. Datamaskinen sender ut disse dataene til en liten LCD-skjerm på kondensatoren ansikt.

Installasjon

For å installere en 500K mikrofarad kondensator, koble den positive terminalen på et bilbatteri til den positive inngangsterminalen på kondensatoren, og koble den positive utgangsterminalen til forsterkeren. Deretter jorde den negative terminalen på kondensatoren ved å koble den til en nonpainted metalloverflate, akkurat som du ville gjort med en negativ pol. På denne måten, du kjører kondensator i tråd med batteriet.