Hva er de typer elektroniske betalingssystemer?

Hva er de typer elektroniske betalingssystemer?


Elektroniske betalingssystemer har blitt mer populær takket være økt bruk av internett shopping. Disse systemene ikke bare involverer Internett-transaksjoner, som det er flere og flere måter å bli utviklet for å forenkle elektroniske pengeoverføringer. Med økende teknologi, utvalget av enheter og prosesser som brukes til å utføre elektronisk fortsetter å øke, mens bruken av kontanter og sjekktransaksjoner er avtagende. Dette er hovedsakelig fordi det er mye lettere å bære kort eller bruke mobiltelefoner til å betale for kjøp i forhold til kontanter.

Cards

Dette er den vanligste formen for elektroniske betalinger. Det finnes tre typer kort: kredittkort, debetkort og kontantkort. De vanligvis er laget av plast og har en magnetstripe på baksiden av kortet. Kunden gir kjøpmann kortet mens shopping, og selgeren swipes kortet gjennom en terminal eller setter relevant informasjon i en database, som deretter leveres til kredittkortselskapet, som videresender en bekreftelsesmelding tilbake til selgeren at kjøpet var fullført. Denne prosessen tar vanligvis bare noen få sekunder å fullføre. Kredittkort er en svært populær form for elektronisk betaling fordi du kan bruke dem nesten hvor som helst for nesten alle slags kjøp, og du trenger ikke å ha kontanter på hånden til å betale for ting.

Internett

Internett-betalinger innebære en person overføre penger eller gjør et kjøp på nettet. Forbrukerne har valget mellom enten å overføre penger direkte fra sin bankkonto, som lett kan nås på nettet, eller de kan bruke et kredittkort, debetkort eller forhåndsbetalt kort. De fleste foretrekker å bruke det andre alternativet, spesielt når du gjør online kjøp. Denne betalings fortsetter å øke i popularitet med den stadig voksende e-handel industri.

mobile Payments

Selv om antall transaksjoner som kan gjennomføres via en mobiltelefon er begrenset, har de fortsatt kan benyttes for å lette noen elektroniske transaksjoner. Mobiltelefon-produsenter har aktivert sine telefoner 'programvare for å tillate brukere å få tilgang til elektronisk handel. I noen land, mobile tjenesteleverandører lar sine kunder å ha en bankkonto på sin celle telefonnumre og kan bruke midlene i sine kontoer for å gjennomføre transaksjoner.

Person-til-person betalinger

Disse utbetalingene aktivere en person til å betale en annen ved hjelp av en online-konto, et forhåndsbetalt kort eller en annen mekanisme som lagrer verdi. Ulike selskaper tilrettelegge slike betalinger er PayPal, AlertPay og Moneybookers. kan enkelt nås Disse tjenester over Internett via datamaskiner, telefoner og andre enheter. De gir en enkel og sikker måte å gjøre transaksjoner på nettet.