Hva er de forskjellige typene av Coax Cable?

Hva er de forskjellige typene av Coax Cable?


Koaksial (coax) kablene brukes i videoutstyr, datanettverk og kabel-TV. Coax kabler brukes til å kjøre data fra din TV, og de også tjene som en overføringsledning for radiofrekvenser som det av VHF radiosendere. En koaksialkabel har to ledere som deler en felles akse. Den indre leder er en solid eller flertrådet rett wire. Den ytre leder er et skjold som ofte består av en folie eller flettede tråder.

Twin-aksial kabel

Twin-aksiale kabler har to indre ledertråder og blir ofte brukt for datanettverk oppsett. IBMs AS / 400 datasystemet og andre mellomtoner systemer bruker twin-aksial kabler.

Tri-axial Cable

Tri-aksial kabel har et ekstra lag eller en ytre jakke som dekker et ytre flette. Denne type koaksialkabel brukes for å forhindre tap av data, og brukes ofte i sendingen Industry. Den sender videosignaler samt tjenestesignaler.

Semi-rigid koaksialkabel

Denne type koaksialkabel er mindre allsidig og mindre fleksibel. Den semi-rigid kabelen kommer med en hardere skjerming metall, som er perfekt for mikrobølgeoverføring.

RG6 koaksialkabel

Denne type koaksialkabel er designet av og brukt i det militære. RG betyr "Guide Radio", og tallene er design betegnelser. I de senere årene har RG coax kabler erstattet RG 59-serien i de fleste applikasjoner på grunn av sin holdbarhet og kostnadseffektivitet. De blir også benyttet i kabel-TV-industrien. De har en 18 AWG (American Wire Gauge) sentrum og 75 ohm impedans.

Hard linje koaksialkabel

Den harde linjen koaksialkabel er den mest heavy-duty koaksialkabel. Den ytre skjerming er et stivt eller halvstivt rør. Det trenger ikke bestå av flettet eller fleksibel wire. Mellomrommene mellom de indre og ytre ledere har nylon eller hard plast, fast stoff som skiller dem. Den harde linje koaksialkabelen er meget tykk og blir brukt til radiosendere som krever høy signalstyrke.