Hva er Carbon Fiber Hoods?

Karbonfiber er virkelig en av de mirakel materialer av den moderne tid. Dette ting er så sterk, lett og allsidig at produsenter er daglig prøver å finne ut måter å redusere produksjonskostnadene, slik at de kan begynne å støpe hele biler ut av det. Lamborghini er allerede gjør nettopp det med sin Sesto Elemento; bortsett fra motorblokken, tannhjul og et par muttere og bolter, er det Sesto noe annet enn karbon veve. Karbon hetter har vært en bærebjelke mellom ytelse entusiaster for omtrent et tiår; Bare sørg for å holde dine forventninger realistisk før bolting en til turen.

Grunnleggende Carbon Fiber

Formelt kjent som "karbonfiberforsterket polymer," dette lurer-materiale av den plass alder er i hovedsak en polymer som epoxy - noe som den harpiks som brukes i virke glassfiber - impregnert inn i en vevning av ren karbonfibre eller en blanding av karbon og Kevlar , aluminium eller glass. Karbon fiber er vanligvis laget ved hjelp av én av to fremgangsmåter; enten tørre karbonplatene er lagt inn i en form og injisert med varm harpiks eller epoksy, eller fiber vever kommer pre-impregnert med en polymer som blir til en væske og binder sammen under varme og trykk. Disse produksjonsprosesser gjør karbonfiber dyrt og vanskelig å reparere, men de er også det som gir den sin styrke.

Vekt

Vektreduksjon er karbonfiber sin eksistensberettigelse. Opprinnelig designet som en erstatning eller supplement for stål, aluminium og glassfiber i fly, har ferdige karbonfiber all den strukturelle stivhet av stål på omtrent en femtedel av vekten. Ved hjelp av en carbon fiber hette, tak eller trunk / luke panel er en rask måte å ikke bare redusere vekten, men ta den vekten av de høyeste punktene på bilen. Dette senker bilens tyngdepunkt, noe som reduserer krengning uten å ty til stivere fjærer og støtdempere. Dette er en viktig faktor for luksus sports bilprodusenter som BMW M divisjon, som spesialiserer seg på å tilby maksimal kjøreegenskaper med minimal driver ubehag.

Utseende

Selv de mest Luddite av tradisjonalister ville ha en hard tid ordskifte karbonfiber iboende kompleksitet og skjønnhet som materiale. Mens karbon fiber selv er svart eller grå, de er også litt gjennomsiktig og shimmer i solen; tenke på en grafitt blyant bly - som også er karbon - og du har den riktige ideen. Når det er impregnert med et tykt lag med glossy harpiks, en buet karbon kropp panel intrikate veven tar på en viss dybde og glød som er umulig å ta feil av for noe, men karbonfiber. Riktignok umalt karbonfiber anses noe av en gauche faux pas i Asia og Europa.

andre funksjoner

Mens de fleste selskaper som produserer karbonfiber hetter foreta utskiftninger umulig å skille fra lager når malt, mange forbrukere velger noe ekstra mens beskytningen ut penger for karbon. Mange karbonfiber hetter kommer med en eller flere bakovervendt spjeldene at, bortsett fra å se racy, arbeid for å holde høyt trykk luft fra å bygge opp under panseret. Høytrykk under panseret reduserer ikke bare luftstrømmen gjennom radiatoren og intercooler, det også løfter og destabiliserer fronten av bilen i høy hastighet. Ulempen med å bruke spjeldene er at de vil la regn i å dryppe på motoren hvis du ikke installerer en regn skuff under dem, og de vil umiddelbart pinne sjåføren som enten svært rask eller svært delusional.

ulempene

Karbonfiber er langt dyrere enn stål; ikke bare dyrt å kjøpe, men dyrt å fikse og litt vanskeligere å vedlikeholde. Polymer harpiks er ikke så vanskelig som maling, noe som betyr at det kan pit lettere når truffet med veien rusk og vil dis over hvis du ikke regelmessig polere den. Epoxy liker ikke spesielt UV-stråling eller direkte sollys heller, noe som betyr at du må holde en UV-bestandig voks på det og prøve å parkere i skyggen. Mens karbonfiber kan være vanskeligere enn tilsvarende stål, vil den sprekke i stedet for å bøye når sine grenser overskrides. Slik at "min venn satt på panseret" bulk som ellers kan komme fram med et hardt klask til bunnen av metallplater ender opp å bli en svært dyr tur til et svært kostbart body shop.