Hva bestemmer bildekvalitet i DSLR-kameraer?

Hva bestemmer bildekvalitet i DSLR-kameraer?


Det er en rekke faktorer som vil ha en effekt på bildekvaliteten i digitale speilreflekskameraer. Noen faktorer kan styres av fotografen, inkludert eksponering, ISO og linsevalg. Andre er spesifikke for kameraet blir brukt, slik som brikkestørrelse og prosessorer.

ISO-støy

ISO er kameraets lysfølsomhet. I lyse innstillinger en lav ISO-tall (100-200) brukes vanligvis. I svakt lys trenger kameraet lengre lukkertid, eller økt blenderåpning, slik at mer lys treffer sensoren. Men noen bilder krever en rask lukkertid --- bilder av innendørssport, for eksempel. I de tilfeller fotografen kan øke kameraets ISO-innstilling for å kompensere for lite lys. En høyere ISO resulterer i etableringen av digital støy, de blå --- rosa og lilla flekker som vises i bildene --- generelt sett på som en uønsket biprodukt.

Større er bedre

Vi bruker mye tid på å tenke pikselantallet i digitale kameraer. Og det er sant at pikselantallet vil ha en innvirkning på bildekvaliteten. Du bør også vurdere den faktiske fysiske størrelsen på sensoren i kameraet. De fleste DSLRs har en av to sensorstørrelser i dem: en hel ramme sensor --- ekvivalent med en 35 mm negativ --- eller en mindre sensor, ofte referert til som et beskåret sensor. Effekten disse sensorstørrelser har på bildekvalitet angår bildestøy og dynamisk område. Større sensorer har også større piksler, noe som gir dem muligheten til å fremstille lavere bildestøy og øke det dynamiske område av bildet. Dynamisk område refererer til området av fargetoner sensoren kan fange.

Utsettelse

Eksponering er en annen faktor som vil påvirke bildekvaliteten i digitale speilreflekskameraer. Eksponeringen er den lysmengden som går gjennom objektivet til digital sensor. Mengden av lys styres på to måter, lukkertid og blenderåpning. Lukkerhastigheten bestemmer hvor lenge lukkeren skal være åpen, slik at lys treffer sensoren. Objektivets blenderåpning er størrelsen på åpningen som lyset går gjennom, fra små til store. Hvis du har en langsom lukkerhastighet så du trenger en større åpning, og vice versa. Mens mange kameraer har avanserte automatiske eksponeringsprogrammer, under visse forutsetninger disse programmene vil ikke alltid gi den riktige innstillingen. Hvis et bilde er under- eller overeksponert for mye, vil bildet ikke kan brukes.

Lens Kvalitet

Enten du bruker et filmkamera eller digitalt kamera, vil objektivet du velger påvirker bildekvaliteten også. Lenge før lyset fra bildet ditt vises på den digitale sensoren, har det å reise gjennom en rekke glass eller plast elementer inne i objektivet. Bruke billigere linser kan resultere i en permanent effekt på kvaliteten på bildene dine. Billigere linser kan føre til dårlig autofokus eller har kromatisk aberrasjon --- en lilla fringing i bildene dine. De kan også ha problemer med å opprettholde perspektiv på vegger.

digitale prosessorer

DSLRs er så mye datamaskiner som de er kameraer. Og, som datamaskiner, kan de digitale prosessorer som finnes i dem har en betydelig innvirkning på bildekvaliteten. Den nåværende Canon-prosessor er DIGIC 4 (Digital Imaging Core). Det kan skryte av raskere behandlingstid i forhold til DIGIC 3, men enda viktigere det har forbedret støyreduksjon i høy-ISO-bilder. Den nyeste DSLR å bruke DIGIG 4 er Canon 7D, som har en maksimal ISO-innstilling på 12800.