Honda Accord Vs. Acura Tl

Honda Accord Vs. Acura Tl


Acura ble lansert i 1986 for å tjene som luksus arm av Honda Motor Corporation, best kjent for sin mest solgte Accord familie sedan. Til slutt den mest solgte Acura modellen ville bli TL, selv basert på Honda Accord plattformen.

Historien om Accord

Honda Accord Vs. Acura Tl

Honda begynte å lage motorsykler, ikke biler som Accord.

Først lansert i USA som en to-dørs kombi er utformet for å sporet over den økonomiske Civic, den første Accord bare hadde 68 hestekrefter fra en 1,6 liters 4 sylinder. Det var ikke før 1979 at Honda endelig sette en Accord sedan i produksjon.

History of Acura

Honda Accord Vs. Acura Tl

Acura Integra var en av merkets første treff.

De første bilene som skal lanseres av Acura var Legend kupé og sedan samt Civic-baserte Acura Integra. Acura solgt over 52.000 biler i 1986 (det første året i vårt marked) gjennom bare 60 forhandlersider.

Acura Effekter

Honda Accord Vs. Acura Tl

Acura NSX hadde både Ferrari og Lamborghini kjører redd.

Både Toyotas Lexus og Nissans Infiniti luksus armene startet ikke før tre år etter Acura først begynte å selge biler i USA. I 1991 da Acura lanserte Ferrari-inspirerte NSX, det var den dyreste japansk bil noensinne produsert med en veiledende pris på $ 65,000.

Lansering av Accord-Based Acura TL

Honda Accord Vs. Acura Tl

Når Acura TL ble byttet til Accord plattformen, salget eksplodert.

I 1999 Acura slapp den første made-in-Amerika, Europa-Accord basert TL-modellen og det solgt nesten 60 000 enheter det første året alene. Den neste generasjonen av 2005 TL, nå basert på den amerikanske Accord, solgt over 78.000 enheter det første året.

Nye modeller

Honda Accord Vs. Acura Tl

Det er en nyttig broderlig bånd mellom Honda Accord og Acura TL.

Den siste Acura TL debuterte for 2009 årsmodell og den nyeste Accord debuterte ett år tidligere i 2008. TL er ikke bygget på samme nordamerikanske plante som Accord, men det gjør deler samme plattform, V6-motor og transmisjon. Det var 372,789 Honda Accords solgt i 2008, mens den Acura TL fortsatt merkets mest solgte modell, skiftende 3012 enheter i juni samme år alene.

Honda Accord Vs. Acura Tl