Hjemmelaget Battery Tender

Hjemmelaget Battery Tender


Høy effekt oppladbare batterier, spesielt de som brukes i bilindustrien, kan lide degradering i ytelsen hvis igjen utladet i lengre perioder av gangen. Bruk av en vedlikeholdslading fra et batteri anbud - også kjent som en vedlikeholdslading lader - kan bidra til å holde batteriet sunn mens inaktive. Trickle ladere, i motsetning til kraftige ladere, ikke er pålagt å levere en tung strøm, og kan derfor bygges fra enkelt innhentet komponenter fra rundt garasjen.

Bruksanvisning

1 Erverve en 12-volts strømadapter fra en gammel mobiltelefon eller annen husholdning elektronisk enhet. Adapteren trenger ikke være høy drevet, vurdert et sted mellom 200 mA og 1000-mA.

2 Kappes pluggen utenfor enden av kabelen, og skille de to ledninger. Stripe endene av ledningene og teste spenningen polaritet ved hjelp av multimeter. Hvis skjermen viser et positivt tall, rundt 15-volt, da ledningen på multimeteret røde sonden er positiv. Hvis skjermen viser et negativt tall, ledningen på den røde sonden er negativ. Marker de to ledningene bruke farget elektriske tape for å vise noe som er positivt og som er negativ.

3 Vri den ene delen av diode til en etappe av motstanden, og deretter gjenta med de to andre ben. Lodd komponent benene på katodesiden av dioden, som er benet er festet til den sorte del av kroppen, til den positive ledning på adapteren.

4 Fest en krokodille klipp på adapterens negative wire. Ved en annen til anodesiden av dioden, som er merket med en hvit bånd rundt en ende av komponenten kropp. Dette vil være det motsatte beinet til den du loddet adapterens positive ledningen til. Match rødt til positive og svart til negativ hvis klippene er fargekodet. Avhengig av hvilken type krokodilleklemmer, vil de bruke skruklemmer, krusinger eller loddeforbindelser.

5 Pakk diode og motstand i elektriske tape. Dekk til alle andre blanke forbindelser med elektrisk tape, så bare tennene på klemmene er utsatt.

6 Fest klemmene til batteriet, vier oppmerksomhet til polariteten. Plugg adapteren i, og det vil vedlikeholdslading av batteriet når den aktuelle begynner å slippe.

Hint

  • Dioden hindrer kostnad strømmer i feil retning, mens motstanden beskytter adapteren bør batteriet trekke en høyere strøm når sin ladenivået er lavt.
  • Alle nettadaptere er pålagt å detalj deres utgangsspenning og strømtilførsel på casing, som du kan sjekke for å sikre at det er en 12-volts strømforsyning.
  • Hvis du lader et annet enn 12-volts batteri, finne en adapter som passer sin spenning. En volt høyere enn batteriets vurdering vil fungere fint, men holde dem så nært som mulig.
  • En av adapter ledninger vil trolig bli merket med en hvit stripe, men ikke anta dette er alltid kommer til å være den positive ledningen. Alltid teste den med et multimeter for å være sikker.
  • Det spiller ingen rolle hvilken vei rundt motstanden går, men dioden er polaritetssensitive og må kobles med anoden - beinet festet til hvit stripe - på batterisiden av kretsen.