Historien om Mercedes Benz Baja 500 SL Race

Historien om Mercedes Benz Baja 500 SL Race


Mercedes Benz 500 SL er en to-dørs, to-wheel drive av Grand Tourer sportsbil. Baja 500 er en ørken basert off-road race arrangeres årlig i Mexico. 500 SL er en lav-profil sportsbil, er det dårlig utstyrt for denne formen for konkurranse. Bilen kan legges inn, men selv om andre Mercedes Benz produkter er mer egnet.

Baja 500

Baja 500 er en årlig rase som, sammen med San Felipe 250 og San Felipe Challenge of Champions, utgjør en SCORE - Short Course Off-Road Enterprises - Internasjonal Off-Road Racing serie kalt Baja 1000. SCORE er en sanksjonering kroppen som godkjenner og fører tilsyn med off-road racing i USA og Mexico. Alle deler av Baja 1000 finner sted på Baja California-halvøya nordøst Mexico. Løpet er åpent for motorsykler, produksjon av biler, sanddyner og gjørme buggies og skredder fabrikkert biler bygget spesielt for løpet. Per definisjon, da en Mercedes Benz 500 SL kan legges inn.

Mercedes 500 SL

Den første anerkjent motor bilen ble oppfunnet av Karl Benz i 1885, som ni år senere var også ansvarlig for verdens første produksjonsbil. Etter å ha inngått samarbeid med Gottlieb Daimler, de to mennene oppkalt selskapet sitt etter sin grunnlegger og Daimler datter, Mercedes. Selskapet har bevart et rykte for teknologisk utvikling, ytelse og kvalitet i avtalen siden den gang, som alle er eksemplifisert ved 500 SL.

SL klassen ble innført for 1954 årsmodell, med 500 SL vises i 1980. "500" referanser bilens 5-liter - 305 kubikk tomme - V-8 motor. I det ulike kropps stil konfigurasjoner, bilen har alltid vært en to-dørs Grand Tourer sports coupe. Femte generasjon SL ble innført i 2005, med en ansiktsløftning i 2008.

Mercedes Deltakere i Baja 500

Tysklands viktigste konkurrent i Baja 500 er Team AGM; All-tyske motorsport. Lag AGM kjører en BMW-drevet Jimco buggy. Private aktører har vært kjent for å ta på kurset i Mercedes Unimog, og hvis ryktene om en Daimler pick-up truck materialisere dette vil også være fra Mercedes stabil. Mercedes ML og GL områder av SUVer er tilgjengelig med fire-wheel-drive, og enten ville gjøre en levedyktig base for en ørken racer.

2012 Datoer

Den 2012 SCORE Baja 500, som er den 44. på rad, og er sponset av Cerveza Tecate Group, skal kjøre mellom 1. og 3. juni 2012. Løpet starter og slutter i Ensenada, Baja California.

startkontingent

Gebyrene for registrering av Baja 500 er pålagt av SCORE. Separate gebyrstrukturer brukes for firehjulinger, motorsykler og alle terreng kjøretøy, lastebiler og buggies. Ingen bestemt klasse som finnes for to-wheel-drive gatebiler. Bortsett fra inngangsavgiften, rase avgifter inkluderer elementer for forsikring, arealbruk, et premiefond og SCORE medlemskap. Som ingen spesifikk klasse foreligger for to-wheel-drive sportsbiler, ville Mercedes Benz 500 SL faller inn i fire hjul kjøretøyer kategorien; 2012-avgift for denne kategorien er $ 900.