Historien om CO2 Dragsters

CO2 dragsters er miniatyr biler drevet av flytende CO2 og kjørte på et spor. Den hobby røtter til større førkrigs kasse derby racing som brukes tyngdekraften til å drive bilene og den tidlige etterkrigstiden for å bruke CO2 til å drive miniatyrer. Den hobby er populær blant unge gutter og undervist i skolen for å oppmuntre interessen for realfag og teknologi.

Origins

Konseptet med miniatyr dragster racing på spor eller dynamikker organisert miniatyr furu derby løp populær blant unge gutter som begynner i 1952. Slot-bil racing bruk av elektrisk kraft til å bevege 1/24 eller 1/32 skala biler på en hulls spor vunnet popularitet først i England og senere i USA på slutten av 1950-tallet og 1960-tallet. CO2-biler kom så tidlig som i 1947 da Douglas Aircraft anlegg ingeniører bygget miniatyrer med CO2-pakker og kjørte dem på deres lunsjpauser. Men racing CO2 dragsters var mer eller mindre en hobby for voksne med en forståelse for vitenskap. Det var ingen CO2 dragster klubber i 1950 på linje med furu derby grupper.

Utdannelse

Det var ikke før tidlig på 1970-tallet at CO2 dragster hobby mottatt anerkjennelse for noe annet enn å fordrive tiden. Ohio State University bidro til å etablere ny syvende klasse pensum i de fleste amerikanske skoler. Læreplanen omfattet World of Manufacturing, som inkluderte oppmuntre elevene til å designe og konstruere sine egne dragsters med CO2 som strømkilde. Bilene ble først identifisert som Land Speed ​​Record Assault Kjøretøy, men lærerne snart byttet til de dagligdagse "dragsters." Skolekretser samarbeidet med Pitsco Education, et privat selskap som leverer pedagogiske produkter, for å gi byggesett, og Pitsco kontrakt med uavhengige leketøy beslutningstakere for å fremstille delene. Utstyr inkludert lanseringen gate, spor, mållinjen og nåler til å slå CO2 patroner. Gjennom tiårene skole vitenskap klasser innført vindtunneler for vind motstand testing og elektroniske timing komponenter. Per 2011, avansert teknologi inkludert dataassistert design software og datamaskinen numerisk kontroll Fres å produsere biler.

Vitenskapen

Vanligvis entusiaster og studenter starte med en 12-tommers kileformet tre og bruke hånd og elektroverktøy til å designe og forme den. Kroppen får hjul, akslinger og maling. Designeren setter inn en CO2-patron inn i et hull på baksiden av bilen, og plasserer det ved siden av en annen bil på en 75,5-fot spor på enten en forhøyet overflate eller gulvet. En lansering knappen aktiverer en stål tennstiften for å lage hull i kassetten og starter en digital timer. Når tennstiften treffer kassetten, koker den flytende CO2 og unnslipper gjennom en dyse som kaster miniatyr dragster frem fra bærerakett. Racing biler bryte infrarøde stråler på målstreken for å stoppe tidtakerne å indikere vinneren. De dragsters ri inn puter eller håndklær for å hindre skade på målstreken.

organiserte arrangementer

Siden 1979 stadier Technology Student Association årlige nasjonale racing arrangementer. Det har siden utviklet seg til flere kategorier for midtre og high school-elever. Racing konferanser vanligvis tiltrekke opp til 200 studenter. I 2011, Texas vert TSA nasjonal konferanse.