Forbindelse Vs. lysmikroskoper

Sammensatte mikroskoper bruke to linser for å forstørre et eksemplar, mens lysmikroskoper bruke bare én linse. En annen stor forskjell mellom sammensatte mikroskoper og lysmikroskoper er deres strømkilde. Sammensatte mikroskoper bruke strøm for å belyse et objekt, mens lysmikroskoper bare bruke sollys eller annen ekstern belysning kilde. Det er viktig å vite forskjellen mellom de to før du starter et eksperiment.

Grunnleggende

Lysmikroskoper, også kjent som optiske mikroskoper, er den enkleste og eldste type mikroskop. Lysmikroskoper består vanligvis av to enkle linser som fokuserer lyset på en slik måte å forstørre små objekter. En av de mest vanlige typene lysmikroskoper er den grunnleggende forstørrelsesglass. Lysmikroskoper brukes til enkle forstørrelse oppgaver.

Sammensatt mikroskop brukes til mer dyptgående forstørrelse, slik som å undersøke små gjenstander som bakterier. Forbindelsen mikroskop fungerer på en lignende måte, bortsett fra at forbindelsen mikroskop bruker mer enn to linser. De ekstra objektiver tillate mye mer forstørrelse enn grunn lysmikroskop.

objektiver

Lysmikroskoper per definisjon bestå av en hvilken som helst enhet som bruker en linse for å forstørre et bilde.

Sammensatte mikroskoper bestå av minst to par linser. Objektivet nærmest øyet når du ser gjennom mikroskop kalles okulær objektivet. Okulære linser normalt forstørre et objekt til rundt 10x. Sjekk objektivet rør for bestemt mikroskopet forstørrelse.

Den andre linsen (eller sett av linser) kalles objektiv, og dette er objektivet nærmest scenen der raset sitter. Det er vanligvis noen objektiv montert på en roterende del, noe som lett kan roteres for å endre forstørrelsen.

Funksjon

Lysmikroskop virker ved bøyning lysstråler som kommer fra en mindre bilde gjennom en linse med en liten brennvidde og reprodusere en forstørret versjon av en prøve. Dette gjør det mulig for en nærmere titt på prøven.

På tilsvarende måte blir forbindelsen mikroskopets objektiv ekstremt høy drevet med en meget kort brennvidde, omtrent som et forstørrelsesglass. Objektivlinsen blir senket mot prøven og sender et forstørret bilde av prøven gjennom mikroskopet røret. Dette er bildet sett gjennom og videre forstørret av okulær objektivet.

Fordeler og ulemper

Lysmikroskoper er gode å bruke på steder langt borte fra elektrisitet, for eksempel i en skog eller park. Sammensatte mikroskoper er mer gunstig i laboratoriet, og kan brukes når som helst i løpet av dagen eller natten. Fordi sammensatte mikroskoper generere sin egen lyskilde, de er heller ikke påvirket av regn eller overskyet vær som en enklere lysmikroskop ville være.

Kjennelse

Trolig den viktigste tekniske forskjellen mellom sammensatte og lysmikroskoper er at sammensatte mikroskop bare tillate en person for å se en forstørret og gjengitt bilde av prøven. Lysmikroskoper, på den annen side, tillater en person å se prøven i seg selv. Sammensatte mikroskoper er generelt foretrukket i forhold lysmikroskoper stor grad på grunn av omfanget av feltet er mye større enn utstrekningen av feltet som tilbys av enkelt-linse lysmikroskoper av samme forstørrelseskraft.