Feilsøking en Panasonic HDTV

Panasonic produserer flere modeller av HD-TV (HDTV) for forbrukerne. Selv om mange av modellene er forskjellige størrelser og har forskjellige funksjoner, problemer med Panasonic HDTV --- som en uklar eller ustø bilde, flekker eller farge tap og dårlig bildekvalitet --- er felles for alle modeller. I de fleste tilfeller kan du feilsøke og løse problemer med TV.

Uklart eller Shaky bilde

Når bildet er uklart eller ustø når du ser på en sending, kabel eller satellitt-stasjon, er problemet ofte forårsaket av et problem med tilkobling til TV. Sjekk at koaksialkabelen er godt festet til både "ANT" kontakten på baksiden av TV-en og veggkontakten for kabel, antenne eller satellitt feed. Deretter se etter eventuelle pauser eller annen forringelse av koaksialkabel. Vær spesielt oppmerksom på tilkoplings hoder, som de er ofte mer delikat og kan bli brutt lett. Bytt koaksialkabel etter behov.

Flekker eller Color Loss

Panasonic HDTV, som andre TV-apparater, er påvirket av radio eller elektromagnetiske bølger som kommer fra andre enheter i eller utenfor huset. Flekker eller farge tap på skjermen er ofte et resultat av slike forstyrrelser. For å unngå dette, må du flytte noen nærliggende elektriske enheter bort fra TV, eller sette opp TV-en på et annet sted. Color tap kan også oppstå hvis tilkoblingen til TV er ikke sikker. Kontroller at alle ledningene som går inn i din TV er koblet til de riktige knekt og at de er sikre.

Intet bilde eller dårlig bildekvalitet når du kobler til ekstern kilde

Den vanligste årsaken til problemer bildekvalitet når Panasonic HDTV er koblet til en ekstern kilde, for eksempel en DVD-spiller, er en feil oppsett. Lyd- og videokontaktene er fargekodet til ledninger for å sikre riktig montering. Når du sjekker ledningene på tv slutten, sjekk ledningene koblet opp til den eksterne kilden. Sørg for at alle er trygge og i de riktige kontaktene. Hvis alle ledninger er koblet riktig, men du har fortsatt en lav bildekvalitet, skru av fjernsynet og den eksterne enheten. Snu dem begge på igjen for å tilbakestille tilkoblingen. Dette bør fjerne eventuelle feil som kan ha holdt på TV virker som den skal. Til slutt, hvis det ikke er bilde, sørg for at fjernsynet er innstilt på riktig kanal. Trykk på "Video" -knappen for å bla gjennom de forskjellige videokanaler til du kommer til kanalen som støtter den eksterne enheten.