Enkle DIY Stativ

Enkle DIY Stativ


Du trenger ikke å legge mye penger i en dyr stativ for å ta bilder som en profesjonell ved lave lukkerhastigheter. Det finnes måter å stabilisere kameraet ved hjelp av gjenstander du sannsynligvis allerede har i huset, og i noen tilfeller vil du ikke trenger noen forsyninger i det hele tatt. Gjør din egen stativ kan ikke bare være en fin måte å spare penger, men det kan også hente ut kreativiteten, og tvinger deg til å jobbe med det du har til å ta flotte bilder.

Bruksanvisning

Ved hjelp av deg selv og andre mennesker

1 Pust ut før du trykker på utløserknappen og hold pusten i noen sekunder for å unngå rister kameraet når du tar et bilde.

2 Skyv albuene enten mot hverandre foran kroppen eller innover mot sidene for å holde armene i å bevege seg så mye når du knipser et bilde.

3 Bøye seg ned på ett kne som om du skulle foreslå og støtte albuen du bruker for jevn kameraet på løftede kneet. Her kneet, stabilisert av andre beinet, fungerer som stativ.

4 Ligg på bakken og hvile kameraet på bakken foran deg. Ikke bare vil dette stabilisere kameraet, men det vil også produsere en unik vinkel for slaget.

5 Sett kameraet på en venns skulder og knipse bildet som han står så stille som mulig. Dette hylle fungerer på samme måte et stativ, og gir en stabil hvilested for kameraet.

Bean-Bag Tripod

6 Fyll en liten plast eller klut baggie med ca 1 1/2 kopper tørr ris eller bønner.

7 La luften ut av baggie og forsegle den stengt ved hjelp av tape, wire eller en knute.

8 Sett bean bag på en hard overflate og hvile kameraet på toppen av det. Dette vil tillate deg å flytte kameraet opp og ned for å ta bilder på ulike tilbøyeligheter, og vil holde kameraet fra å få riper eller skadet når du plasserer den på harde overflater.

string Monopod

9 Binde en løkke i en ende av en lengde av streng. Strengen bør være omtrent like lenge som du er høy, og loopen skal være stor nok til å skli rundt foten.

10 Fest en 1/4-tommers bolt eller en quick-release stativ til den andre enden av strengen.

11 Skru bolten eller stativ på kameraet, og slip løkker enden rundt foten. Når strengen er trukket stram vil det bidra til å stabilisere kameraet. Denne typen monopod er ideelt når du trenger en lav lukkerhastighet og evnen til å bevege seg fritt.

Flaske-Cap Tripod

12 Bore et hull gjennom toppen av en flaskekork anvendelse av en 1/4-tommers drill. Du kan glatte hullet over med sandpapir, men dette er valgfritt.

1. 3 Slip en skive festes på en 1/4-tommers bolt og skru denne inn i korken, som går fra undersiden av lokket til topside. Gjengene på en bolt skal nå stikker ut av toppen av hetten, og det bør være en skive mellom bunnen av hetten og den annen ende av bolten.

14 Slip den andre skiven på bolten, slik at den sitter på oversiden av flaskekapselen.

15 Skru 1/4 tommers hex mutter på trådene som stikker ut toppen av korken, og dermed sikre vaskemaskin. Capsen skal nå ha en vaskemaskin sikret med en bolt på undersiden og en vaskemaskin sikret med en sekskantmutteren på oversiden.

16 Vri hetten tilbake på flasken for å lage stativ. Nå kan du skru kameraet på gjengene som stikker ut av korken. For ytterligere å stabilisere stativ, kan du helle ris i plastflaske for å gjøre det tyngre.

Hint

  • Ikke hell væske inn i flasken-cap stativ for å gjøre det tyngre. Disse kan sive ut og skade kameraet.