Drift av en ballast i en HID ligaen

Drift av en ballast i en HID ligaen


Høy intensitet utslipp (HID) lamper krever bruk av en ballast for å regulere elektrisk kraft til elektroden bue slik at lampens synlig utgang forblir kontinuerlig. En rekke av ballaster kan kjøpes for bruk med HID lamper, avhengig spenning, metallsalt base og det spesifikke system hvor HID blir brukt.

metalliske salter

For å sikre at du bruker riktig ballast i HID, første forskning hvilke konkrete rekke HID du har. Den HIDs funksjon ved å tenne en gnist fra metalliske salter. Ofte er HID navn basert på den type av metalliske salter som anvendes for dette tenning. En ballast for et metallhalogenid HID, for eksempel, er klassifisert på en annen måte enn en høytrykksnatriumbaserte HID.

Den ballast er viktig å holde HID lampe fra eksploderende. Etter den elektriske buen er generert mellom de to tungsten elektroder, fører buen metalliske salter for å transformere fra krystaller i plasma. Denne plasma er mye lysere enn tradisjonelle pærer og gir HIDs sin eksepsjonelle utslipp.

Spenning

Ulike HIDs opererer på ulike spenningsnivåer. Som et eksempel, D1 og D2-systemer trenger en ballast som kan levere alt fra 35 til 80 volt, mens D3 og D4 systemer krever ballast som kan levere strøm i størrelsesorden 12 til 24 volt. De fleste HIDs krever en første serie av spenning for å omdanne de metalliske salter i plasma, hvoretter ballasten skal jevnt regulerer energiflyten.

Vær også forsiktig for ikke å forvirre spenningen med watt. Som en enhet av energi, blir watt utledet fra spenningen multiplisert med frekvensen av strømmen. Derfor må en 80-watts HID nøyaktig 80 watt levert til det. Ballasten må ha nok strøm, målt i volt, for å levere denne mengden energi i en jevn hastighet, men det trenger ikke å produsere 80 volt å gjøre det.

spesifikke Systems

Velge ballast vil avhenge av din bestemt system. En HID ballast for en bil, for eksempel, vil være forskjellig fra en HID ballast for et lager belysningssystem.

Alle HIDs har samme funksjon. De regulerer kraftflyten i HID slik at lyset ikke flimrer eller brått endre seg. En HID uten en ballast er sannsynlig å overopphetes og potensielt eksplodere. Dette er delvis på grunn av den langsomme satsen som HIDs warm-up. Hvis en HID er koblet til en strømkilde uten mellomledd ballast, vil noen plutselige svingninger i strøm tvinge elektroden arc å forvrenge. Derfor er det svært viktig å kjøpe riktig ballast for systemet ditt slik at HID vil fungere ordentlig.