DIY projektor Box

Den hjemmekinoopplevelse er definert av innlevelse og store produksjonsverdier. En enkel måte å oppnå nedsenking er med en projektor. Men elektroniske projektorer kan være dyrt, så kan deres vedlikehold. Billig og effektivt alternativ er å utnytte fysikkens lover og bøye lys fra en eksisterende TV eller dataskjerm. Dette kan gjøres med en Fresnel-linse - et stort torg forstørrelseslinse som ikke kurven lyset som passerer gjennom det - og et apparat konstruert av tre styrene kuttet til størrelsen av en rør-TV eller tube dataskjerm.

Bruksanvisning

1 Mål sidene av dataskjerm eller TV rundt skjermen sin. Mark to planker av tre med eksakte bredde dimensjonene på toppen og bunnen sider av skjermen. Skjær langs markeringene ved hjelp av en sirkelsag. Skjær to trestykker bredden av de gjenværende sidene av skjermen pluss 1 tomme: lengden av to platetykkelse.

2 Angi en av de lengre og en av de kortere stykker av tre vinkelrett på hverandre, i en "L" -form. Hammer to spiker gjennom den flate siden av lengre stykke tre og ned i kortere stykke tre; hamre dem inn på de ekstreme endene av styrene. Gjør det samme for den andre lengre og kortere brett av tre. Så spikre alle fire stykker sammen.

3 Måle de innvendige dimensjoner av det nylig opprettede eske. Klipp to styrene å matche noen to parallelle sider av den indre boksen. Skjær to styrene lengden på de resterende to sider av den indre boksen minus 1 tomme - Styret tykkelser er trukket fordi den nye boksen må sitte tett i originalemballasjen. Nail disse styrene sammen til en fire-sided eske.

4 Måle de indre dimensjoner av den lille boksen. Mark disse dimensjonene som linjer på linsen med en markør. Dypp kutteren roterende blad i olje, og tørk av overflødig olje med en tørr tørkepapir. Rull kutter frem og tilbake over de trukne dimensjonene til bladet trenger inn i linsen og alle ytterkanter blir kuttet av.

5 Plasser den lille boksen på et flatt underlag slik at de to åpne sider er vinkelrett på den. Påfør superlim til kantene av linsen. Balansere en flate siden av linsen i den ene hånden, og nå gjennom boksen for å gripe motsatt flate siden av linsen. Skyv objektivet oppreist inn i feltet, og hold den på kanten av en åpen side til limet settene, og objektivet ikke rikke.

6 Skyv den store boksen over foran TV eller dataskjerm. Skyv den lille boksen inn den store boksen med Fresnel-linse siden vendt ut. Pek skjermen på veggen du ønsker å projisere på, og skyv den indre boksen inn og ut av den ytre boksen for å fokusere bildet.

Hint

  • Skjermer fra 13 til 30 inches kan brukes til å lage en projektor eske. Sweet spot er 21 inches.
  • En Fresnel-linse kan bestilles online fra generelle detaljhandel leverandører som Amazon eller eBay eller fra ethvert vitenskapelig forsyning butikk. Objektivet skal være størrelsen på TV eller skjermen eller større - jo nærmere objektivet er den faktiske størrelsen på skjermen fra starten, jo mindre avfall vil det være i skjæringen.
  • Lyden skyldes kutte glass bør være minimal - lik lyden av silke blir dratt.
  • Hvis kutte linse resulterer i en modig og ujevn lyd, stopp umiddelbart. Enten du bruker for mye press eller kutteren roterende blad er lite olje. Dypp kniven i olje, og tørk den ren; Deretter bruker fast, men jevnt trykk når du fortsetter å kutte glass.