DIY Auto Maleri

Å ha bilen malt kan være en av de mest kostbare reparasjoner til å betale for. Den gode tingen er at du kan gjøre det selv og ende opp med en fin ser bilen. Auto maleri er ikke det enkleste å lære, men det kan gjøres etter å ha prøvd ut et par skritt og trene på et ekstra stykke metall til du får det riktig.

før Maleri

Den viktigste delen av maling bilen blir overflaten akkurat. Hvis det er bulker, dings eller humper i metall, vil det vises gjennom etter at klarlakken har tørket. Start med å pusse bilen med en dual-action slipemaskin og 80-sandpapir. Dette jevner overflaten og fjerner lag med gammel maling og primer.

Rengjør slipestøv ut av bilen og tørk bilen ned med en voks og fett remover. Plasser maskeringstape over noen deler som ikke kan males, slik som lys, grille, krom, vinduer, dekk og dørhåndtak. Spray et tynt lag med primer på bilen og la den tørke. Ved hjelp av en lang sliping blokk og 120-sandpapir, lett sand hele bilen for hånd. Slipeblokken forblir flatt på overflaten og sand av det mørke øverste laget av primer for å avsløre en lysere farge. Du vil merke noen bulker eller forhøyninger fordi de vil være en annen farge enn de slipte områder. Reparere disse områdene med sparkel, sand dem med 80-sandpapir og spray et tynt lag med primer over dem. Sand dem med 120-grus papir og blokken å sikre at de er rette.

Når kroppen er rett, tørke den med voks og fett remover igjen. Så gå over bilen med en fille for å fjerne partikler som kan stikker til bilen. Når disse partiklene er igjen på og få malt, viser de opp under malingen og kalles søppel.

Maleri

Etter å tørke bilen med en fille, er det på tide å spraye maling. Det beste stedet å sprøyte malingen er inne i en maling messe. Du kan ofte leie tid i en maling messe på en maling og body shop etter timer. Hvis dette ikke er et alternativ, er den beste tingen å gjøre maling inne i et lukket område, for eksempel en garasje, etter dekker alt i rommet med nye tarps eller plast. Dette holder ikke bare området rent, men det holder støv fra settling på den nye malingen. Husk å åpne noen vinduer eller dører for å holde plassen ventilert. Plassere en stor boks vifte (eller to) i et vindu eller en dør, vendt utover. Dette bidrar til å trekke røyk og sprøytestøv ut av området. Også aldri spraymaling uten å ha en respirator maske.

Start på taket og deretter flytte til panseret og bagasjerommet før maling på sidene av bilen. Bruk frem og tilbake bevegelser, holde slag lette, tynne og beveger seg i en horisontal retning. Litt overlapper hvert slag. Tillat hvert strøk 30 minutter å tørke før du påfører neste strøk. Tre til fire strøk bør være nok.

Når malingen har tørket, spray tre til fire strøk med klarlakk, venter 30 minutter mellom hvert strøk. Tretti minutter etter sprøyting siste lag med klarlakk, fjern maskeringstape og la bilen tørke i 24 timer før du flytter.

Etter Paint

Etter at bilen har tørket helt, parkere den i tilstrekkelig lys, slik at du kan inspisere lakken. Hvis du finner løper eller søppel i maling, kan du fjerne den med mer sliping. Hvis det er mange løyper og søppel, kan det være best å sand hele bilen. Noen mennesker velger å sand hele bilen, selv om det ikke er noen løper. Sluttresultatet vil være en lysere lakk.

Sand bilen med 800-sandpapir, holde sandpapir gjennomvått. Dette hindrer opphoping under papiret. Sand til bilen ser kjedelig. La det tørke helt. Bruk en dual-action orbital poleringsmaskin og en fin karakter av flytende rubbing sammensatte. Påfør middelet på platen på poleringsmaskin og polere bilen, som arbeider i små områder, og beveger seg i sirkulære og frem og tilbake bevegelser. Når gnidning forbindelsen har blitt benyttet, bruk en etterbehandling bil polish på samme måte over hele bilen. Dette gjør malingen gnisten.