Deler av en Brannbil

Deler av en Brannbil


Brannbiler er flerbruks biler med deler og utstyr som brukes utelukkende til å gjøre alle aspekter av å håndtere en brann rask og håndterlig. Ulike typer brannbiler eksisterer-noen er større og lengre for intens brann og redning situasjoner, mens og andre er mer kompakt og best brukt for mindre katastrofale situasjoner. Hver motor er utstyrt med grunnleggende deler viktige for brann og redning hjelp.

Vann Slange og kanoner

Brannbiler bruke ulike apparater til å skyte vann på en brann. Noen lastebiler bruke store slanger, mens andre bruker en vannkanoner-også kalt en kortstokk pistol. Vannkanoner, lange fat festet til taket, kan skyte vann fra lengre avstander enn slanger. Noen brannbiler lagre vannet for kanoner og slanger i et reservoar tank; de uten vann oppbevaring må hente vann fra eksterne kilder, for eksempel en brann hydrant eller innsjø.

stiger

Brannbiler er utstyrt med stiger som varierer i størrelse fra høyere stiger for branner høyt over bakken til mindre stiger for enklere å nå steder. De fleste brann motorer har en stor hovedstige vanligvis en antenne stige eller en dreieskive (roterende) stige-og mindre stiger som er lagret i et rom ved bunnen av lastebilen. Antennen stigen er vanligvis festet til taket av lastebilen for enkel tilgang.

andre Deler

Brannbiler har oppbevaringsrom, kalt skap, for oppbevaring av verktøy og utstyr. Kamrene, som ligger på utsiden av førerhuset og bunnen av lastebilen, ligner små skap med håndtak festet. Noen typer brannbiler inkluderer Tillerman kabin-et område i den øvre enden utstyrt med en andre rattet. The Tillerman førerhus vanligvis vises på lengre typer brannbiler og lar en annen sjåfør for å bidra til å styre lastebilen rundt hjørner.