De Tegn på en dårlig PCV Valve

De Tegn på en dårlig PCV Valve


Den positive sveiv ventilasjon (PCV) system fjerner og resirkulerer akkumulerte gasser som rømmer inn i veivhuset av bilens motor fra forbrenningskamrene. I stedet for å bli forbrent og utmattet fra motoren, disse gassene bygge opp i veivhuset og skape høyere innvendig trykk. PCV ventil styrer disse gassene inn i forbrenningskamrene og spiller en viktig rolle i å opprettholde motorens effektivitet. PCV ventil er en billig del som kan tettes og ineffektiv over tid.

Funksjon og beliggenhet

PCV ventilen er en enveis mekanisk ventil i et kjøretøy forurensning styresystemet i motoren. Denne ventilen åpnes som trykk i veivhuset bygger og vil omdirigere de akkumulerte gasser for gjenbruk i forbrenning. Denne delen, vanligvis formet som en rørformet albue, kobles til vakuumspyling og sitter på toppen av motoren.

Symptomer og Diagnose

Noen av de synlige symptomer på en funksjonsfeil PCV ventil omfatter tilstedeværelse av olje i kjøretøyets luftfilterhuset eller luftfilteret, samt olje lekker rundt tetninger og pakninger på motoren på grunn av økt trykk veivhuset. Du kan fjerne og inspisere PCV ventilen ved å riste en del frem og tilbake. Hvis PCV ventilen er feil eller blir tett, vil du ikke høre lyd når du fjerner og riste den. En funksjonell PCV ventil bør foreta en rystende støy hvis rystet. En sjåfør fører et kjøretøy med en funksjonsfeil PCV ventil kan legge merke til grov motoren gå på tomgang eller steiler på tomgang, samt en reduksjon i motorytelse inkludert dårlig drivstofføkonomi, tregere akselerasjon og et samlet tap av kraft.

Virkningene av en dårlig PCV ventil

Fordi PCV ventilen regulerer oppbygging av overskuddsgasser, damp og etsende stoffer som rømmer fra forbrenningskamrene, vil en feil PCV ventil føre disse skadelige gasser for å samle inn i motorens veivhus. Denne oppsamlingen kan påvirke kvaliteten og holdbarheten av motorolje og kan føre til slam buildup, som til slutt kan føre til katastrofale motorhavari. En dårlig PCV ventil vil også påvirke kjemiske konsentrasjoner i eksosgassen, som kan føre til økte smog utslipp.