De beste videokontakter

De beste videokontakter


Høy kvalitet videokontakter kommer i en rekke former for å passe ulike forbrukernes behov. Avhengig av om enheten og TV-bruk analog eller digital elektronikk delvis avgjør hvilken videokontakt brukeren vil bruke. Ulike elektroniske enheter vil også bruke ulike digitale kontakter, noe som ytterligere avgjør hvilken videokabel til å bruke.

S-Video

De beste videokontakter

S-Video er ofte en del av utstyr laget på midten av 1990-tallet og utover.

S-Video er en flertrådet kabel som brukes til å vise bilder. En ledning inneholder signalet for lys og det andre inneholder signalet for farge. S-Video brukes vanligvis for high-end VHS-spillere og noen eldre spillkonsoller, som for eksempel Super Nintendo.

Component Video

De beste videokontakter

Komponent video er den beste form for analog videooverføring.

Komponent video er et sett med tre coax kabler som overfører tre aspekter av videosignalet. Det finnes forskjellige versjoner av komponentvideo, men de bruker utskiftbare kabler. Noen versjoner overføre lyset signal på en ledning, og det fargesignal på de to andre ledningene. Andre systemer overføre en farge aspekt per ledning med hver tråd inneholder lyssignalet i tillegg. Komponentvideosystemer er ofte funnet på utstyr fra tidlig på 2000-tallet og utover. Mange DVD-spillere, TV, PlayStation 2, Xbox 360, Nintendo Wii og TV-tunere som kan vise komponentvideo.

DVI

De beste videokontakter

DVI gir et digitalt, og noen ganger analoge signal av høy kvalitet.

Digital Visual Interface (DVI) er en vanlig metode for å overføre et digitalt videosignal over elektroniske enheter. DVI er utbredt på kabel og satellitt-bokser, spillkonsoller, DVD-spillere og dataskjermer. Det er to versjoner, 24 og 29 pins, som gir mulighet for en større mengde dataflyt enn to eller tre tråder som med de analoge kabler ovenfor.

HDMI

De beste videokontakter

HDMI gir den høyeste kvalitet signal for de fleste enheter produsert etter midten av 2000-tallet.

High-Definition Multimedia Interface (HDMI) viser standard og HD-video. Denne forbindelsen kan vise store mengder data på en gang og kan bære lydsignalet også. Denne forbindelsen er vanlig for de fleste enheter produsert på midten av 2000-tallet og utover. Denne tilkoblingen gir det beste signalet for mange DVD-spillere, spillkonsoller som Xbox 360 og PlayStation 3, Blu-ray-spillere og kabel tunere.

SCART

De beste videokontakter

SCART gir høy kvalitet lyd og video til store deler av Europa.

Syndicat des CONSTRUCTEURS d'appareils Radiorécepteurs et Téléviseurs (SCART) er en videotilkobling som vanligvis brukes i Europa. Mens SCART er den vanligste metoden for overføring av høykvalitets video i Europa, er det nesten ukjent andre steder. Systemet består av 21 pinner som bærer lyd, video, data, klokke og andre signaler.