Chevy 4.3 Vortec Hode Torque spesifikasjoner

Chevy 4.3 Vortec Hode Torque spesifikasjoner


I 1998 GM begynte å produsere en linje av motorer med navnet "Vortec." Denne linje av motorer, som omfatter 4,3-liters V-6, skaper en hvirvel i motorens forbrenningskammere for å blande luft og drivstoff mer effektivt. Den 4,3-liters V-6 var produsentens første tilgjengelige Vortec motor.

Topplokk

I en motor, topplokk, også referert til som et innlegg, sitter over motorens sylindre i motorblokken. Hele komponenten består av en plattform som omfatter ventiler og tennplugger. Produsenter etablere dreiemoment spesifikasjoner for å sikre at alle bolter og muttere er strammet til til nødvendig og hensiktsmessig grad. Dreiemoment refererer til mengden av kraft som kreves for å rotere et objekt, i dette tilfellet en mutter eller en bolt, om en akse punkt eller svinge.

spesifikasjoner

I motorer produsert før 1996, topplokk bolter krever 65 fot-pounds av dreiemoment. I motorer som gjøres under eller etter 1996, bolter topplokk 22 fot-pounds av dreiemoment. I begge tilfeller må boltene strammes to ganger.

Relaterte Spesifikasjoner

De fire indre bolter av eksosmanifolden i alle 4.3L V6-motorer feste til topplokk med 30 fot-pounds av dreiemoment, og alle andre bolter delta med 20 fot-pounds. Innsugningsmanifold bolter krever 33 fot-pounds av dreiemoment til å bli ordentlig med topplokket.

Tennpluggene krever 11 fot-pounds av dreiemoment til å feste til topplokket. Ventilen dekker i pre-1996 motorer trenger 7,5 fot-pounds av dreiemoment, og i 1996 og senere motorer, 8,83 fot-pounds.