Blu Ray og DVD-sammenligning

Da de første DVD-filmer begynte å dukke opp i 1997, ble forbrukerne behandlet på en sprang fremover i bildekvalitet over den gamle video hjem system (VHS) tape format. Hjemmekinoentusiaster begynte raskt å erstatte sine filmsamlinger og sette de gamle VHS-kassetter til lagring. Bare ti år senere, forbrukere ble møtt med et annet format overgangen så filmer på Blu-ray HD-plater ble tilgjengelig. Disse platene tilbød enda bedre bildekvalitet enn DVD. Innen 2011, hadde Blu-ray begynt å vinne betydelige markedsandeler på DVD.

DVD

DVD ble utviklet i en tid da nesten alle forbrukere hadde standard definisjon TVer og oppfatningen av high-definition var bare konseptuelt. Den DVD er en optisk plate format; data er lagret på platen i biter og brent på overflaten ved hjelp av en laser eller stempling maskin. En standard DVD-spiller viser video med en oppløsning på 720 x 480 piksler (480i). På slutten av 1990-tallet, var dette en vesentlig forbedring fra VHS-formatet. DVDer tilbys også fordelen av å gi nok lagringskapasitet til å omfatte ikke bare en film, men også ekstra funksjoner som intervjuer med skuespillerne og bakgrunn på filmproduksjon.

Blu-ray

Blu-ray-plate formatet ble utviklet av et konsortium ledet av Sony Corp. De første Blu-ray-filmtitler ble utgitt i 2006. Blu-ray-plate har de samme fysiske dimensjoner som en DVD - både måle 12 centimeter i diameter. Den største forskjellen mellom de to formatene er at Blu-ray-plater kan romme langt flere data. En ensidig DVD-plate kan inneholde 4,7 gigabyte med informasjon, og en dobbeltsidig DVD kan inneholde 8,5 GB. En Blu-ray-plate kan holde omtrent fem ganger så mye informasjon - 25 GB for en enkeltsidig plate og 50 GB for en tosidig plate. Blu-ray-teknologien har en blå-fiolett laser med kortere bølgelengde enn DVD, og ​​er i stand til å fokusere mer presist å pakke mer data på en plate.

høyere kvalitet

Jo høyere kapasitet på Blu-ray-plate gjør det mulig å levere innhold i et HD-format. Den maksimale oppløsningen på Blu-ray video er 1920 x 1080 piksler, noe som resulterer i bilder som er mer livaktige og med forbedrede farger. De fleste Blu-ray-plater har også Dolby Digital eller DTS-lyd, noe som resulterer i høyere lydkvalitet. Blu-ray-plater støtte flere funksjoner, inkludert muligheten til å få tilgang til web-basert innhold på Internett.

likheter

DVD og Blu-ray-plater spilles av på spillere som har en lignende utseende og tilbyr lignende diskmenyer. De fleste Blu-ray og DVD-spillere kan spille vanlige CDer. Vanligvis er en Blu-ray-spiller bakoverkompatibel, noe som betyr at den kan også spille av DVDer. DVD-spillere kan ikke spille Blu-ray-plater.

Markedsandel

Ifølge The konsume, DVD salget var ned 10 prosent i 2010 sammenlignet med året før. I samme periode, Blu-ray-salget var opp 89 prosent. Blu-ray-salget utgjorde om lag 16 prosent av hjem film salget sammenlignet med mer enn 80 prosent for DVD.