Analog Multimeter Tutorial

Analog Multimeter Tutorial


Multimetre brukes i alle områder av elektronikk for å bestemme spenningen, strømstyrken eller motstand i en elektrisk krets. Analoge versjoner bruker en nål og ringe skjerm, som en speedometer i en bil, i stedet for en digital avlesning. Disse er vanligvis billigere å kjøpe, men vil ikke gi en så nøyaktig lesing på grunn av menneskelige feil.

I enkelte situasjoner er de fortsatt svært nyttig og er enkle å bruke.

Bruksanvisning

automatisk valg multimeter

1 Sett batteriene inn i multimeter. Antall og type batterier som kreves vil variere fra modell til modell.

2 Koble ledningene til multimeter. En vil gå inn i COM, eller Common, tilkobling. Den andre vil gå inn enten VΩmA eller 10A støpsel. Den VΩmA kontakten er mer vanlig, som den andre er for høy strømstyrke kretser.

3 Velg hva lesing du ønsker å ta. Automatisk valg multimetre har færre alternativer og er vanligvis begrenset til V (volt), Ω (motstand) og A (ampere).

4 Koble ledningene fra multimeteret over den elektriske kretsen til å ta en lesning.

Byttet Range multimeter

5 Sett batteriene inn i multimeter. Antall og type batterier som kreves vil variere fra modell til modell.

6 Koble ledningene til multimeter. En vil gå inn i COM, eller Common, tilkobling. Den andre vil gå inn enten VΩmA eller 10A støpsel. Den VΩmA kontakten er mer vanlig, som den andre er for høy strømstyrke kretser.

7 Velg hva lesing du ønsker å ta. Byttet range multimetre har standard V, A og co alternativer, men de kan også settes til et område avhengig av hvor høyt målingene vil bli. Dette gir deg en mye mer nøyaktig lesing.

8 Koble ledningene fra multimeteret over den elektriske kretsen til å ta en lesning.

Hint

  • Vær forsiktig, så du har å gjøre med strømførende kretser.