'84 SVO Mustang Fakta

Utviklet av Fords nydannede Special Vehicle Operations (SVO) enhet, 1984 Mustang SVO var en re-designet Mustang Turbo GT Kombi. Det ble kun 4508 produsert. De var tilgjengelig i fire farger: svart, mørk kull metallic (det eneste året dette var tilgjengelig), sølv metallic, og medium canyon rød metallic. Produsenten veiledende pris (MSRP) var $ 15,970.

Historie

Ford dannet SVO i 1981 for å gjøre tilgjengelig for allmennheten en linje av begrenset opplag, høy ytelse biler som ville bruke teknologien på rase biler mens resterende street legal. Mustang ble valgt som modell best egnet til å være plattform grunnlaget for prosjektet. 1984 Mustang SVO var den første produksjonen og inneholdt en rekke forbedringer for å friste potensielle eiere.

Motor og ytelse

Den '84 SVO holdt en 4 sylindret, 2,3 liters turboladet bensininnsprøytning motor som produserte 175 hestekrefter ved 4400 omdreininger per minutt. Det kunne oppnå en toppfart på 134 miles per time, og var i stand til å gå 0-60 mph på 7,5 sekunder.

forbedret turbolader

Det var den første nordamerikanske bil til funksjonen en luft-til-luft intercooler system. Denne økte kraften i turboladeren ved avkjøling av luft og øke dens densitet som den passerte gjennom inntaket og inn i motoren.

forbedret fjæring

Det inneholdt Koni gassfylte støtdempere og justerbare stag som kan settes til langrenn, konkurranse, eller GT (front strut only). Et ekstra par sjokk, kalt "Quadra-Shocks" og tykkere foran og bak anti-roll bars, som reduserte svaie, kombinert for en tur som Ford hevdet var "bygget for bilentusiaster av bilentusiaster."

forbedret bremse

Bremsesystemet var også state-of-the-art, designet for høy hastighet stopper og lysekthet. Det inneholdt fire hjul skivebremser som var mye større enn de på standard Mustang. Diameteren på den fremre platen var 11,25 inches, de bakre 10.92 tommer.

dekk

Bilen inneholdt P225 / 50VR-16 Goodyear NCT dekk plassert på 16x7 tommers 5 slepe felger.

utenfor Utseende

Mustang SVO var også unik i utseende. Den første Mustang mangler en frontgrill, det hadde to andre direkte identifikatorer: en bi-fløyen hekkspoiler og funksjonell hette kaprer som tvang luft gjennom intercooler.