4 Stroke Engine Beskrivelse

4 Stroke Engine Beskrivelse


Selv om firetaktsmotor først ble patentert av Alphonse Beau de Rochas i 1861, ville det være noen 15 år senere før Nicolaus Otto bygde den første arbeidsmodell. Det er usannsynlig at Nicolaus kunne ha spådd at 150 år derav hans eponymously heter Otto Cycle motor (bedre kjent som fire-takter) ville komme til alle, men definere forbrennings slik vi kjenner det i dag.

Suck, Squish, Bang og Blow

En firetaktsmotor er så kalt fordi stempelet må flytte fire ganger ( "stroke") for hver gang det faktisk produserer strøm. En populær mnemonic for å huske de fire takts syklus er "suger, squish, bang, blow". Suck: stempelet beveger seg nedover og suger inn en blanding av luft og drivstoff. Squish: stempelet beveger seg opp og komprimerer blandingen. Bang (aka "arbeidsslag"): en tennplugg antenner blandingen, og den resulterende eksplosjon skyver stempelet ned igjen. Blås: stempelet beveger seg tilbake opp og skyver eksosgassene ut av kammeret.

valvetrain

Firetaktsmotorer er definert av deres behov for et sett med ventiler slik at luft / drivstoffblandingen for å gå inn og avgasser å forlate. Disse ventiler styres av en kamaksel, en metallsylinder med fremspring ( "lobes") som presser ventilene åpen og via en komplisert serie av stenger og spaker (kjent som "valvetrain"). Kamakselen er koblet til veivakselen med et belte eller kjede, og fikk en gang for hver to veivakselomdreininger.

fordeler

Firetaktsmotorer er svært effektiv ved lave turtall, noe som gjør dem perfekt for transport av relativt tung last. I motsetning til fire slag, to-takts motorer gjør mye strøm på høyt turtall, men svært lite dreiemoment ved lave turtall. Fire slag kan tøffer sammen i timevis ved lave turtall, noe som gjør dem langt mer effektiv, miljøvennlig og holdbar.

ulempene

Fire slag har to grunnleggende ulemper: vekt og kompleksitet. To-takts motorer har ikke ventiler; i stedet blir deres inntak og avgasskanaler skåret inn i sylinderveggen, og dekkes og avdekkes av sidene av stempelet. Faktisk, en ensylindret totaktsmotor har bare tre bevegelige deler (veivaksel, stang og stempel). De fire slag er stor og tung valvetrain gjør denne motortypen tyngre, større og dyrere å produsere.

Makt

I en motor, er kraften i siste instans begrenset av hvor mye luft det kan svelges (tross alt, er flytende drivstoff veldig lett å injisere). For å forbedre firetakts makt, ingeniører og motorbyggere fokusere på å øke mengden luft den kan inhalere ved å installere en friere flyt inntak og eksosanlegg og holde ventilene åpne lenger med større fliker kamaksler. Kompressorer og turboladere blir ofte brukt på fire slag å styrke makten ytterligere. Disse luftkompressorer skyve mer luft inn i motoren enn det ville være i stand til å suge inn uten dem.