2009 ZR1 Corvette Spesifikasjoner

2009 ZR1 Corvette Spesifikasjoner


Chevrolet Corvette ble først introdusert i 1953 som en sportsbil. 2009 ZR1 modellen ble bygget som en forestilling super bil å konkurrere mot de beste og mest kostbare sportsbiler i verden. The 2009 ZR1 gitt super bil ytelse med en pris betydelig lavere enn konkurrentene. Den ZR1 er en super bil for mindre, med en garanti, og det kan bli betjent til enhver Chevrolet forhandler over hele landet.

produksjon Informasjon

Den totale produksjonen kjøre av 2009 Corvette er 16 956 med 1451 av disse enhetene ZR1 modell. Den ZR1 var tilgjengelig fra en base pris på $ 103 300, betydelig høyere enn basismodellen på $ 47,895. Den ZR1 var tilgjengelig i åtte forskjellige eksteriørfarger og ti interiørfarger. Bare en bil ble produsert med "Lemans Blue" farge. Motorene er produsert i Wixom, Michigan anlegg med resten av produksjonen avsluttet ved Bowling Green, Kentucky anlegget. Den ZR1 var tilgjengelig på i et fast tak coupe-versjonen.

Motor, girkasse og ytelse

Den ZR1 var utstyrt med LS9 og en manuell girkasse. Den LS9 Motoren var en kompressormatet V-8, 376 kubikk tomme forskyvning, med doble overliggende kamaksler. Motorblokken og topplokk ble begge kastet fra aluminium. Motoren produserte 638 hk ved 6500 rpm og genererte 604 ft-lb dreiemoment på 3800 rpm. Transmisjonen er en tettsteget, sekstrinns manuell ved hjelp av en tvilling plate clutch å få kontakt med motoren. Den null til seksti tid var en imponerende 3,4 sekunder med stående kvart mile gjennomført i 11,3 sekunder.

Egenskaper

ZR1 legeme var gjenkjennelig fra grunnmodellen ved tilsetning av bredere, karbon-fiber karosserideler. Karbon-fiber hette inkluderte en klar polykarbonat vindu plassert over supercharger, skaper en unik utsikt. På bakre leppe av bilen er en full body bredde spoiler å generere ekstra ned kraft for å imøtekomme de høyere øvre enden hastigheter. Interiøret skiller seg fra grunnmodellen med flere merker, forskjellige måle klyngen og boost måler for å overvåke supercharger. Bremsing på ZR1 ble bygget med seks-stempelet foran calipers og fire-stempel kalipper bak. Disse calipers bruke karbon-keramiske rotorer for eksepsjonell bremseeffekt.