2009 Honda CRZ Informasjon

Honda CR-Z er en hybrid kompakt sport coupe som debuterte for 2010 årsmodell og regnes av Japan-baserte Honda Motor Corp. avkom av den populære Honda CR-X. CR-Z er drevet av en hybrid elektrisk-bensinmotor, og er den tredje hybrid produsert av bilprodusenten følge Insight og Civic Hybrid.

Origins

CR-Z tok mye av sine styling elementer fra 1983 til 1991 Honda CR-X, en sporty kombikupé som satt på en kort 90,5-tommers akselavstand. CR-Z konseptbilen gjorde sin første opptreden i 2007 på en bilmesse som bar CR-X tema. Det ble ikke oppfattet så mye som å fange hybrid markedet, men å konkurrere mot BMW Mini Cooper og Volkswagen Scirocco.

Egenskaper

Mens CR-Z kan ha tatt en side fra CR-X, ser det også ut til å ha tatt noen designelementer fra konkurrenten Volkswagen Scirocco med sin lave slengte profil og semi-squared / fastback taklinje. Den 2009-2010 Honda CR-Z har en bakluke spoiler, 17-tommers lettmetallfelger ferdig i en diamant kuttet mønster, forkrommede hjul låser, Tåkelys, foran leppe spoiler, satellitt-radio, dør terskel trim preget med CR-Z logo, all-season gulv matter, last matte, last brett, tilt / teleskop rattstamme, cruise control, sikkerhetssystem, AM / FM / CD stereoanlegg med MP3-kompatibel og USB-grensesnitt, ifølge Honda nettstedet.

Størrelse

CR-Z sitter på en 95,8-tommers akselavstand og er 160,6 inches lang, 68,5 inches bredt 54,9 inches høy. Dens curbside vekt er 2,670 lbs. hvis utstyrt med manuell girkasse og 2,725 lbs. med CVT girkasse.

Under panseret

Honda CR-Z er utstyrt med en 1,5 liters, in-line firesylindret motor med en hybrid elektrisk motor. Kombinert hestekrefter er vurdert til 122 med 128 pund-fot dreiemoment, kronglete kraft som gir bilen rask akselerasjon. Kraften blir overført via en sekstrinns manuell girkasse eller kontinuerlig variabel transmisjon som bruker 10 forskjellige tannhjul til å flytte bilen med mest mulig effektiv bruk av drivstoff. I praksis er det CVT en kløtsjfri girkasse som overgår konvensjonell manuell girkasse for å la bilen større gass kjørelengde.

CR-Z EX

Premien versjonen CR-Z EX er utstyrt med Bluetooth-funksjonalitet og hands-free rattet, et satellittbasert navigasjonssystem, høy intensitet frontlykter, skinntrukket ratt, aluminium / skinn girkule, aluminium racing-stil pedaler og en premie lydanlegg.

Opptreden

Speed ​​ytelsen til Honda CR-Z er på nivå med tilsvarende hybrider. Den når null til 60 mph på 9,1 sekunder med en toppfart på 124 mph. Utstyrt med CVT, tjener CR-Z 36 miles per gallon i byen og 38 på motorveien. Med manuell girkasse, kan det oppnå 31 mpg i byen og 37 på motorveien.