2008 Duramax og Biodiesel

2008 Duramax og Biodiesel


En av de kuleste tingene om dieselmotorer er at de vil hypotetisk kjøres på omtrent alle brennbar væske med et oktantall høyere enn ca 150. Dette inkluderer diesel, parafin, flydrivstoff og, ja, vegetabilsk olje. Selv Duramax lokomotiv diesel eldre enn den nyeste LML ikke er vurdert for det, noe som gjør motoren biodiesel kompatibel er hovedsakelig et spørsmål om å forbehandle drivstoff.

biodiesel

Enhver fet olje oppnådd fra en vegetabilsk eller animalsk plante er allerede en "biodiesel." Enten peanøttolje eller bacon fett, fete oljer som disse er fortsatt hydrokarboner i samme måter som er noen fossilt brensel. Den primære problemet med bare å helle vegetabilsk olje i drivstofftanken er at den inneholder ikke bare verdifulle hydrokarbon drivstoff, men også glyserin. Glyserin - brukes for å fremstille såpe - viser brennstoffet til en gel når den blir kald og er nesten umulig å bevege seg ved hjelp av en drivstoff pumpe konstruert for å flytte væske.

Behandling av Fuel

Deal med glyserin problem i en av tre måter. En måte er å holde drivstoff stadig varmt slik at drivstoffpumper kan flytte den, som ikke er veldig praktisk. En annen måte er å fjerne glyserin ved blanding av vegetabilsk olje med alkohol, noe som fører til det meste av glyserin for å separere og stige til overflaten. Den tredje måte er å bruke hydrogen til å bryte glyserin molekylene ned til mindre molekyler som ikke vil gele. Fjerne glyserin bruke alkohol er kalt transesterifiseringen og har vært akseptert praksis i mange år. Nyere hydrokrakkede og hydrogenerte biodiesel inneholder ingen glyserin i det hele tatt, ettersom prosessen omdanner 100 prosent av oljen til drivstoff istedenfor til brensel og avfall glyserin.

LML Duramax

GMs 2008 LML Duramax er sertifisert til å kjøre på B20, som består av 20 prosent biodiesel og 80 prosent diesel. Den viktigste grunnen til at GM bare sertifiserer denne motoren for 20 prosent biodiesel er fordi 20 prosent av transforestrede biodiesel er bransjestandarden, og de ønsker ikke å risikere garanti problemer bør sluttbruker anskaffe høyere prosent omforestret biodiesel fra en lavere kvalitet produsent. Spørsmålet er om en LML kjører på 80 eller 100 prosent hydro biodiesel. Det virker helt klart, men det er en forpliktelse ting på GMs del siden hydrocracking er ikke standard prosedyre ennå.

Ettermontering av Engine

Hvis du bruker noen av de nyere hydrogen eller hydrokrakkede biodiesel, deretter en ettermontering er ikke nødvendig. Hydrokrakket og hydrogen dieselmotorer er nesten kjemisk identiske med noen fossil diesel og renere på mange måter. Hell det i tanken og gå. Imidlertid inneholder transforestrede biodiesel fortsatt små mengder av glyserin, som kan være et problem når det kommer til drivstoff filtre og kalde temperaturer. Selv de beste omforestret biodiesel tykner noe i kaldt vær, nødvendiggjør en in-line varmeelement for å returnere den til en flytende tilstand. Kjør en eller en serie av biodiesel-spesialisert drivstoffiltre og en vannutskiller for å fjerne eventuell fuktighet drivstoffet har absorbert.