2006 Yamaha R6 Torque spesifikasjoner

R6 --- eller YZF-R6, for å gi den sin fulle navn --- er en sport sykkel bygget av Yamaha. Sykkelen er basert på Yamahas racing motiver i MotoGP, World Super og World Supersport racing, og er rettet mot mellomstore gatesportsmarkedet. 2006-modellen har en særegen høy hevet bak og aerodynamiske foran fairings, swooping tilbake fra forhjulet.

Motor

Den 2006 R6 har en 599 kubikkcentimeter motor med fire sylindre inline og fire ventiler per sylinder. Ventilene styres av en dobbeltliggende kamaksler og motoren er væskekjølt. Sykkelen bruker en bensininnsprøytning.

Bore og Stroke

Den boring og slaglengde av motoren er 2,6 etter 1,7 inches med en boring-til-slag-forhold på 1,58-til-en. Den kompresjonsforhold i motoren er 12,8-til-en. Boringen er diameteren til motorsylinderen åpningen, og slag er den totale avstanden stempelet beveger seg opp og ned. Kompresjonsforholdet er forholdet av volumet mellom stempelet og sylindertoppen før og etter kompresjonsslaget.

Den boring og slaglengde av den R6 er oversquare og shortstroke, noe som betyr at boringen er større enn stempelets slaglengde. Dette oppsettet gir større effekt ved høye hastigheter på bekostning av dreiemoment ved lavere turtall, noe som er egnet for raske sportssykler som R6.

dimensjoner

2006 R6 er 80,3 inches lang, 27,3 inches bredt og 43,3 inches høy, med en akselavstand på 54,3 inches. Bakkeklaringen er 5.1 inches og drivstofftanken rommer 4,63 liter drivstoff.

Sykkelen veier bare 354,9 lbs, på grunn av vektbesparende funksjoner som aluminiumsramme og hjul og lette plast fairings.

Opptreden

R6 modell 2006, med sin racing motor og lav vekt, produserer 131,15 hestekrefter ved 14.500 motor omdreininger per minutt og kan få fra null mph til 60 mph i tre sekunder flat.

moment~~POS=TRUNC

Dreiemoment er målt i fot-pounds i USA og Newtonmeter i land som bruker det metriske systemet. Momentet som produseres av en motor er en dreiekraft om en akse. Dreiemoment er relatert til hestekrefter, og en hestekrefter er faktisk tilsvarer 550 fot-pounds en andre. Moment endres med motorens turtall, noe som er grunnen til at det er vanligvis angitt på et bestemt turtall når den er på sitt høyeste.

Det maksimale dreiemomentet at 2006 R6 produserer er 50,2 fot-pounds ved 6930 rpm.