2006 Toyota Tacoma Specs

Helt re-designet i 2005, Tacoma lagt forskjellige førerhus størrelser, økt drivstoffeffektivitet og var kraftigere enn forrige generasjon. 2006-modellen lagt litt til 2005 og er tilgjengelig i fem trims; PreRunner, Base, PreRunner V6, V6 og Base V6. Også tilgjengelig er tre cab størrelser, to bed størrelser; fem eller seks fot, og valget mellom to motorer og to girkasser.

Motor og girkasse

PreRunner og Base modellene leveres med en 2,7 liter, V4 motor som legger ut 159 hestekrefter og 180 fot-pounds av dreiemoment. Valgfritt på PreRunner og Base modeller og standard på de andre er en 4,0-liters V6 med 236 hestekrefter og 266 fot-pounds av dreiemoment. Avhengig av motor, er den maksimale nyttelast ca 1500 pounds mens maksimal tilhengervekt er mellom 3500 og 6500 pounds. Drivstoffeffektivitet, avhengig av motor, er ca 18 miles til gallon i byen og 23 på motorveien. PreRunners og base modeller leveres standard med femtrinns, manuell, drive sendinger. Tilgjengelig i Base-modeller er en fire-trinns, automatisk overdrive. PreRunner V6s, V6s og Base V6s kommer standard med en sekstrinns, manuell overdrive. PreRunner V6s og base V6s kommer med mulighet for en fem-trinns, automatisk overdrive.

Hjuloppheng og styring

Alle modeller er tilgjengelig med bak, to-wheel drive eller deltid, firehjulstrekk. Alle Tacomas har selvstendig, dobbel A-arm frontoppheng med spiralfjærer, gasstrykkstøt og stabilisatorstag. På baksiden er et blad-fjæring med gasstrykksjokk. V6s har en bakre stabilisatorstag og bruke Blisten sjokk. Hydraulisk, servotannstangstyring er standard på alle modeller.

Interiør og Space

Tacomas finnes i tre cab størrelser; regelmessig, utvidet og mannskap. Den vanlig drosje seter tre passasjerer med 42 inches av foran benplass og 40 inches av headroom. Base og PreRunner vanlige drosjer har sittebenker, alle andre har bøtter. Utvidet drosjer har plass til to i ryggen, på flip-down seter, med 28 inches med benplass og 35 inches av headroom. Mannskapet cab seter tre, på en 60-40 split-benk, med 33 inches med benplass og 39 inches av headroom. Alle modellene har standard klut seter. PreRunner V6 og basen V6-modeller har muligheten til premium stoff eller skinn. Regelmessig og PreRunner modeller med vanlige drosjer har bare grunnleggende, men mange alternativer er tilgjengelige. Oppgradert modellene har standard funksjoner eller alternativer, for eksempel elektriske vinduer og låser, cruise control, rattet, en oppgradert stereoanlegg og en DVD underholdningssystem.

Sikkerhet

Alle modellene leveres med front plate og bak trommelbremser, samt fire hjul anti-lock brakeing. Også standard er foran, passasjer og sjåfør sidekollisjonsputer og sidekollisjons barer. Valgfritt på basen og PreRunner V6s er sidekollisjonsputer for fører og passasjer og overhead, gardinkollisjonsputer for alle dører. For bedre veigrep og kjøreegenskaper, en differensialsperre, antispinn og elektronisk stabilitetskontroll er valgfritt for alle modeller, unntatt V6. V6 modellen leveres standard med en differensialsperre.