2006 Ford Taurus 60000 service Sjekkliste

2006 årsmodell spelt hva syntes å være slutten for den en gang så berømte Taurus-modellen, som de fem-hundre fant sin plass i 2007. I en merkelig vri, Ford fjernet Fem-hundre navn i 2008 og erstattet den med Taurus navn. Den 2006 Taurus 'første store tjenestemerke er 60 000-mile mark. Utføre dette vedlikeholdet i den foreskrevne kjørelengde bidrar til å holde Taurus kjører sterk.

Motorolje og filter

På 60.000 miles, hvis du har fulgt vedlikeholdsplanen nøyaktig, er din Taurus grunn for en olje og filterbytte. Ford anbefaler bare API-sertifisert 5W-20 motorolje som oppfyller Ford skrift WSS-M2C930-A.

Automatisk overføring

Ford montert 2006 Taurus med en 4F50N automatgir. Denne girkassen krever en væske og filterskift på 60 000-mile mark. Ford anbefaler å bruke bare Mercon V automatgir væske i 4F50N overføring.

Air Filters

Den 2006 Ford Taurus har to luftfiltre: en hytte luftfilter og en motor luftfilter. Motorens luftfilter holder utenfor forurensninger kommer inn i motoren, mens kabinluftfilter hindrer pollen og støv kommer inn i hytta. Ford anbefaler å skifte disse filtrene på 60.000 miles.

Drivstoffilter

Den 2006 Taurus har en liten in-line filter, kalt drivstoffilteret, koblet til drivstoffslanger kjører fra drivstofftanken til motoren. På 60.000 miles, anbefaler Ford erstatte dieselfilter for å opprettholde optimal drivstoffstrømmen gjennom linjene.

dekk

På 60.000 miles Ford anbefaler en grunnleggende dekk rotasjon og inspeksjon. Ford anbefaler å bruke en cross-roterende mønster på 2006 Taurus. I dette mønsteret bakhjulene endre sider av bilen når du roterer dem til forsiden - høyre bakhjul går til venstre foran og venstre bakhjul går til høyre foran - og forhjulene rotere rett tilbake uten bytte side. Mens du roterer dekkene, undersøke dem for overdreven slitasje og skader.

inspeksjoner

På 60.000 miles, anbefaler Ford utføre en rekke mekaniske inspeksjoner på 2006 Taurus. Ford anbefaler inspisere de viktigste komponentene i bremsesystemet, inkludert: bremseklosser, sko, rotorer, trommer, linjer, slanger og parkeringsbremsekabelen. Ford anbefaler også inspeksjon av styring og fjæring, for eksempel: styring linkage, kuleledd, struts, sjokk, CV aksler og hjullager. Kjølesystemet krever også inspeksjon, som anbefalt av Ford. Kontroller kjølevæskenivået og blanding, samt radiator slanger. Til slutt, anbefaler Ford inspisere eksosanlegget for løse eller lekker komponenter.