2005 Audi A4 Oljeskifts Instruksjoner

For to tiår har Audis A4 vært bære den kompakte utøvende bilen standard ikke bare for morselskapet, men for bransjen som helhet. Sant nok, BMW tilbud kan ha vært mer bevegelig eller sportslig, og Mercedes 'kan ha vært kraftigere eller luksuriøse. Imidlertid har A4 alltid vært tro mot sin "executive" status ved å fungere stille, effektivt og med så mye subtil verdighet som en klassisk dress.

Bruksanvisning

1 Sett Audis parkeringsbremsen, stapp bakhjulene, løft fronten av bilen med et gulv jack og fest den på bukker. Krype under bilen og identifisere understell motordekselet. Det sikrer til chassis-bruker 1/4 sving festene. Bruk en skrutrekker til å skru dem mot klokken, og ta ut skuffen.

2 Skyv en renne pannen under motoren oilpan og fjerne dreneringspluggen med en skralle og socket. Mens olje avløp, rengjøre dreneringspluggen og fjern pakningen fra pluggen. Fukt en ny pakning med olje og installere det på pluggen. Skru pluggen inn i oilpan og stram den til 22 fot-pounds med en momentnøkkel.

3 Fjern oljefilteret med det anbefalte verktøyet. Rengjør kontaktflaten på motoren med en ren klut, og fukte forseglingen på den nye filteret med litt motorolje med. Skru filteret på så hardt du kan med håndflaten, så tettsittende det opp med om lag 1/8 omdreining med filternøkkelen. Vær forsiktig så du ikke over-trekk til filteret.

4 Senk bilen. Tilsett 4 liter anbefalt olje til motoren via påfyllingslokket. Start bilen og og la motoren gå på tomgang i 30 sekunder. Slå av motoren ned og vente i minst to minutter for oljen å bosette seg i pannen.

5 Kontroller oljenivået igjen og etterfyll om nødvendig. Løft bilen igjen og installere understell skuffen. Audi utviklet A4 som skal betjenes på en heis, så denne ekstra heving og senking ville ikke være nødvendig hvis du hadde en. Men det er et skritt du må ta hvis du bruker et gulv jack, slik at du kan overvåke motoren for lekkasjer mens den kjører.