2004 Chevy Cavalier Specs

2004 Chevrolet Cavalier er en sporty kompakt bil linje fra General Motors, designet for å konkurrere med små, importere biler, som for eksempel Honda Civic, Toyota Corolla og Nissan Sentra. Cavalier hadde vært tilgjengelig i en kabriolet og sporty Z28 trim. I 2004 ble det av tredje generasjons Cavalier ikke befale markedsandel bilen en gang gjorde. Bilen ble erstattet etter 2005 modell året av Chevrolet Cobalt.

Motor

Alle 2004 Cavalier biler er utstyrt med GM-kode L61, 2,2-liter, Ecotec, inline, firesylindret motor. Denne allestedsnærværende Aluminiumsmotoren ble også brukt for Pontiac Sunfire og Saturn Ion. Med 16 ventiler og doble overliggende kamaksler, har L61 en 10-til-1 komprimering og boring og slaglengde på 3,38-for-3,72 inches. Den motor gjør 140 hestekrefter ved 5600 rpm og 150 ft-lbs. dreiemoment på 4000 rpm. Drivere bør forvente drivstofføkonomi av ca 26 mpg i byen og 33 mpg på motorveien for manuell girkasse biler og litt mindre for de med automatgir.

Drivverk og chassis

Cavalier bruker en front-motor, forhjulsdrift layout. To overførings valg var tilgjengelig, en fem-trinns manuell og en fire-trinns automatisk. En billig "Special Value" pakken var bare tilgjengelig med manuell modell. Den forhjulsoppheng er uavhengig og består av struts og spiralfjærer. På baksiden, mangler Cavalier uavhengig fjæring funnet på toppen konkurrenter. Den faste bakakselen bruker en stråle-type oppsett med spiralfjærer. Et annet område der Cavalier synes datert er bremsesystemet. Snarere enn fire hjul skivebremser som var industristandarden for den angitte prisen braketten i 2004, bruker Cavalier fremre platen og bak trommelbremser, selv i øverste nivå LS Sport trim.

Farge og Interiør

2004 Cavalier er funnet i to karosserivarianter, en to-dørs hardtop coupe og en firedørs sedan. Hver kropp stil er delt inn trimme nivåer: billig spesiell verdi, standard basen Cavalier, LS og LS Sport. Utvendige mål måle 180,9 inches lang, 68,7 inches bred og 53 inches høy, ridende på en 104,1-tommers akselavstand. Vekt i kjøre varierer fra rundt 2600 til 2750 lbs., Avhengig av kropps stil og overføring valg. Innvendig har bilen plass til fem med 41,9 inches av foran benplass og 32,7 inches benplass bak for kupé. Den sedan har en litt større bakre sittegruppe på 34,4 inches benplass bak. Kollisjonsputer kom standard for fører og passasjer, med front side kollisjonsputer som en ekstra kostnad alternativ.