2003 Ford Ranger 4.0 Kjøling Refill Prosedyrer

Ford Rangers med 4,0-liters motor er utstyrt med et kjølesystem som sirkulerer kjølevæske gjennom motoren vann jakke og radiator. Kjølevæsken fjerner varme fra motorblokken og sprer det gjennom radiatoren. Kjølevæske motstår frysing og koking og gir effektiv kjøling og korrosjonsbeskyttelse av motorblokken. Kjølevæsken kan bryte ned, mister sin beskyttende egenskaper over tid og krever erstatning. Noen Rangers med 4,0-liters motor bruker en trykk Degas system og noen av sen modell år Rangers bruke et overløp system. I det avgasse systemet, er det ingen øvre grense på radiatoren.

drenering

Frigjøring trykket i kjølesystemet ved å løsne avgasse flasken trykklokket eller radiatorlokket en firedel. Dette blør noe press i radiatoren. For å hindre trykksatt kjølevann fra sprøyting, dekke trykklokket med en butikk fille. Når alt trykket har blitt utgitt, fjerne hetten. Sett i nødbremsen for å hindre at Ranger ruller, og heve fronten på bilen ved hjelp av en jekk på jekk tappene på frontfjæring nedre kontroll arm. Støtt bilen med jack-stands som et sikkerhetstiltak som du aldri skal krype under Ranger når det støttes kun av en jack. Fjern de fire skruene som fester nedre radiatordekslet med en skralle og socket, og fjern den nedre radiatordeksel. Plasser en oppsamlingspannen under radiatoren petcock, åpne deretter petcock og la kjølevæsken til å renne fullstendig. Lukk petcock når kjølevannet har rent ut. Sett på nedre radiator dekselet og stram boltene sikkert ved hjelp av en skralle og socket. Senk bilen tilbake til bakken.

fylling

Legg en 50-prosent blanding av kjølevæske og rent vann til Degas flaske eller radiatoren og installere trykklokket. Sett passasjer cab varmekontrollene til "Full Warm" -posisjon og start motoren. La den gå på tomgang til motoren når normal driftstemperatur. Legg kjølevæske til flasken inntil nivået er mellom "kjølevæske nivå" merker på flasken. Slå av motoren og la den avkjøles. Kjølevæsken skal avta litt i flasken. Fyll flasken til "FULL" -merket. Du må kanskje varme opp motoren og la den avkjøles flere ganger mens du sjekker nivået i flasken før kjølevæskenivået stabiliserer seg på "Full" -merket. Slå opp i brukerhåndboken for å finne ut kjølekapasitet for din Ranger. Kapasitet for 4,0-liters motor avhenger av året, og i noen tilfeller, type overføring.

Blør

Bleed og sjekke kjølesystemet for å sikre at kjølevæsken sirkulerer riktig. Start motoren og sette passasjer cab varmekontrollene til maksimal temperatur og vifteinnstillinger. La motoren varme opp og føler for varm luft som kommer fra varme ventilene i førerhuset. Den øvre radiator slangen bør være varmt å ta på, og motoren temperaturmåleren skal stabilisere seg i midten av "Normal" rekkevidde. Slå av motoren og la den avkjøles, så sjekk og topp av kjølevæskenivået i flasken hvis motoren svikter noen av disse testene.

Kjøling Typer

Kjøling typene er fargekodet for å hjelpe til med identifisering. Det er viktig å unngå å blande ulike kjølevæske typer, eller det kan oppstå skade på motoren. Rådfør deg Ranger brukerhåndboken for den type kjølevæske anbefales for året Ranger. Ford anbefaler Motorcraft Premium Gold kjølevæske med Bitte Agent VC-7-B, eller tilsvarende kjølevæske møte Ford-spesifikasjonen ESE-M97B44-A, i 2003 Ranger med 4,0-liters motor.

advarsler

Forsøk aldri å slippe ut trykket på kjølesystemet når motoren er varm. Trykkkjølevæske kan spray, noe som resulterer i alvorlige etsende brannsår. Fyll aldri kjølevæske direkte til en varm motor; la motoren avkjøles først. Hvis du bor i en alvorlig klima, kan blandingen kjølevæsken økes opp til, men ikke overstige 60 prosent. Vær sikker på at du legger kjølevæske til avgassing eller overløpsflasken og ikke til vaskemaskinen løsningen flaske. Se i bruksanvisningen for din Ranger for å avgjøre hvilken flaske er for kjølevæske.