2002 Volkswagen TDI ytelse

Økt interesse for bærekraftig, "grønn" teknologi og stigende oljekostnader har begge bidratt til å gjøre drivstoffeffektivitet en topp prioritet for mange bilkjøpere. Så langt har bensin-elektriske hybrider som Toyota Prius og plug-in elektrisk som Nissan Leaf fått det meste av high-mpg spotlight.

Det er en annen overbevisende alternativ som mange ikke vurdere, men: diesel. Moderne bil dieselmotorer tilbyr imponerende nivåer av drivstoffeffektivitet og lave utslipp. Volkswagens TDI-modeller er den eldste linje av dieseldrevne passasjerer biler solgt i USA Hvis tøye drivstoff budsjettet er en prioritet, de er vel verdt å sjekke ut.

Turbo Direct Injection Engine

Selv om diesel har litt av et bilde problem med allmennheten, hovedsakelig på grunn av minner fra de støyende, stinkende, anemiske modeller av 1970-tallet, de tilbyr betydelige fordeler. Moderne diesel kraftverk er verdener borte fra sine utdaterte forgjengere. Dagens dieselmotorer er smidig og kraftig, produserer svært lave utslipp, og gir enestående drivstoffeffektivitet.

Volkswagens TDI-motorer er et godt eksempel på hvor stor en moderne automotive dieselmotor kan være. TDI står for turbo direkte innsprøytning. I klartekst betyr dette at et drivstoff injektor sprayer en tåke av drivstoff direkte inn i hver forbrenningskammeret. I motsetning til dette eldre dieselmotorer vanligvis gjort bruk av en mellomliggende før-forbrenningskammeret. TDI motoren bruker også en turbolader for å øke den luftmengde som er tilgjengelig i løpet av hver forbrenningssyklus. Sammen utgjør disse to egenskapene står for mye av motorens stand-out ytelse. Sammenlignet med de fleste eldre indirekte-injeksjon og ikke-turboladede design, gir TDI-motoren forbedret effekt sammen med lavere utslipp.

For 2002 årsmodell, Volkswagen tilbys tre modeller med TDI drivverket: Jetta, Golf, og New Beetle. De alle bruker samme motor: en 1,9-liter, single-overhead-cam, inline fire med to ventiler per sylinder. Det produseres 90 hestekrefter ved 3750 rpm og 155 fot-pounds av dreiemoment ved 1900 rpm. Det var tilgjengelig med enten en fire-trinns automatisk eller fem-trinns manuell girkasse.

Jetta

I 2002 Jetta var den mest solgte europeiske importert bil i USA hyllet for sine rene, tiltalende utseende, høy kvalitet på interiøret og karakteristisk tysk kjøredynamikk, kjøpere strømmet til Jetta. Det var tilgjengelig som en skarp utseende fire-dørs sedan og en praktisk, cargo-svelge fem-dørs stasjonsvogn.

Selv om Jetta ble tilbudt i åtte totalt trimme nivåer, TDI-versjonen var tilgjengelig i bare to: GL og GLS. GL kom med 15-tommers stålfelger, intermitterende vindusviskere, bakrute og sidespeil defrosters, en kassett stereo, en HVAC filter, klut møbeltrekk, klimaanlegg og sidekollisjonsputer. GLS var litt mer overdådig utnevnt. Det legges lettmetallfelger, elektriske speil, låser og vinduer, midtarmlene foran, cruise control, CD stereo, og myk velur møbeltrekk.

Som alle TDI-modeller, dieseldrevne Jetta var en kompetent, men mindre enn sporty utøver. Det kan gjøre en 0-60 mph ballen 11,2 sekunder. Dette er tregere enn sine bensindrevne konkurrenter av et par sekunder, men likevel rask nok til å føle seg trygg i moderne trafikksituasjoner. Mens Jetta akselerasjon kan være laber, er det drivstoffeffektivitet er mye mer oppmerksomhetslokkende. Det ble EPA karakter på 35 mpg i byen og 44 mpg på motorveien.

Golf

2002 Golf var i hovedsak den samme bilen som Jetta, bare i kombi form. I likhet med sine sedan og stasjonsvogn stable hadde Golf lenge vært populært med budsjett-minded bil kjøpere med et øye for europeisk stil. Sammenlignet med tilsvarende priset norske og japanske modeller, Golf hadde en desidert premie, up-markedet føler.

Akkurat som Jetta, TDI-versjonen av Golf var tilgjengelig i to trimme nivåer: GL og GLS. GL fikk kjøperne en anstendig komplement av standard utstyr, inkludert en kassett stereo, air condition, en HVAC filter, klut møbeltrekk, og sidekollisjonsputer. Optisk for de mer avansert GLS trimme nivå gitt en CD stereo, premium møbeltrekk, elektriske vinduer, og cruise control.

På 11.2 sekunder, Golfs rolig 0-60 mph tid var nesten identisk med Jetta-tallet. Som med alle TDI-modeller, drivstofføkonomi var et viktig salgsargument for diesel Golf. Det ble EPA karakter på 35 mpg i byen og 44 mpg på motorveien. Selv i dagens æra av gass-elektriske hybrider, disse er imponerende tall.

New Beetle

The New Beetle var en stor hit da den debuterte for 1998 årsmodell. Særpreget og unektelig søt, New Beetle tiltstilbevisste kjøpere på jakt etter noe nytt. Inspirert av VW ikoniske originale "bug", den nye Beetle var en rimelig liten firedørs sedan. Dens polariserende rykte som en "jenta bil" og sin aldrende plattform fuktet publikums begeistring for det ved slutten av 2000-tallet, men New Beetle er fortsatt en interessant og minneverdig kjøretøy.

2002 New Beetle TDI var tilgjengelig i bare én trimme nivå: GLS. Flertallet av vanlige komfort og praktiske funksjoner kom standard, blant annet lettmetallfelger, klimaanlegg, CD-stereo, el vinduer og dører, en HVAC filter, og cruise control.

Mens New Beetle så liten og sporty, det kreves en full 11 sekunder for å akselerere 0-60 mph. Som for drivstofføkonomi, bilen ble EPA rangert på en imponerende 35 mpg i byen og 44 mpg på motorveien.

Brukte Priser

Dieselmotorer har et rykte for å holde seg svært godt når de er riktig tatt vare på. En godt vedlikeholdt TDI Volkswagen kan gjøre en stor bruktbil kjøp. Kelly Blue Book rapporterer at det pr 2014, er en god tilstand 2002 Jetta TDI verdt mellom $ 3300 og $ 3675. En 2002 Golf TDI bør gå for $ 3650 til $ 4075. Til slutt, kan du forvente å betale mellom $ 4500 og $ 4925 for en 2002 New Beetle TDI.