2002 Land Rover Freelander Kjølesystem problemer

2002 Land Rover Freelander Kjølesystem problemer


Overoppheting problemer i enhver bil eller lastebil krever seriøs oppmerksomhet raskt. Med ekstreme overoppheting forhold, kan motorkomponenter brytes ned i en dominoeffekt og ødelegge flere systemer samtidig. Biprodukter av alvorlig overoppheting er: treg akselerasjon respons, dårlig gass kjørelengde, galled (eller smeltet) lagre, stempelhylse og ring svikt, gummislange og plast sensor smelting, sprengning hodet pakninger, og noen ganger motorrom branner. Overoppheting problemer manifesterer seg i fire sanser: berøring, lukt, støy og syn. En observant sjåfør kan fange problemet tidlig, noe som kan spare tusenvis av dollar i reparasjoner.

radiator Overoppheting

2002 Land Rover Freelander Kjølesystem problemer

For større radiator reparasjon, gir en profesjonell serviceverksted de beste midler.

Sjekk din temperaturmåler i bilen etter tegn på at nålen går inn i gul forsiktighet sone, eller klatre høyere i den røde sonen. En jevn rød indikator dash lys betyr en generell varm tilstand.

Forsiktig: Kontroller en kul motor. Trekk aldri caps eller slanger mens motoren går varm!

Lav til middels overoppheting (gul sone) under alle kjøreforhold kan tilskrives et lavt radiator nivå. Hvis nivået er i det vesentlige lav, betyr det at det foreligger en lekkasje, eller vannet er fordampet over tid. Fjern radiatorlokket og visuelt inspisere nivået. Kjølevæsken bør være opp til toppen av hetten halsen. Fyll om nødvendig.

Et kjøretøy som kjører konstant varmt, men gir ingen støy eller mister vann, kan være en rusted ut og tett radiator kjerne (kjerne fjerner varmen ved dispensasjon og luftstrøm). Hvis kjølevæsken vises rustfarget eller fylt med rusk, må det være hot-tanket eller erstattes. Fuglefjær, gjørme, insekter og andre gjenstander samler seg på forsiden av radiatoren. De bør fjernes med en høytrykksmunnstykket.

Overløps Reservoir

2002 Land Rover Freelander Kjølesystem problemer

Fins og rør på en radiator er designet for å dissapate varme.

Ekspansjonstanken er plassert i motorrommet. Vanligvis laget av plast og holder en gallon av kjølevæske, er det designet for å gjenvinne kjølevæske fra trykket som kommer ut av radiatoren når motoren utkobling. Linjer etset eller stemplet på den side av reservoarer indikere riktig nivå, ofte merket "varm" og "kald". Ifølge motor tilstand, fylle reservoaret med kjølevæske til riktig nivå linje. Sjekk den lille gummislangen som fører fra den til radiatoren halsen for tetthet og lekkasje.

radiator~~POS=TRUNC

Sjekk både øvre og nedre radiatorslanger for tilstand og tetthet. En dam under dem flagger en lekkasje. Skift sprukket eller lekker slanger. De fleste sprekker og lekkasjer vil vises på radiatoren halsen. En slange som har "oppblåst" og økt i størrelse betyr at det har mistet sin indre veggstyrke. Erstatt alle slanger som har noen misdannelse.

termostat Failure

Kontroller termostat (montert på forsiden av motoren, forbundet med den øvre radiatorslange) for utettheter, hvit skorpe og rust. Stuck termostater vil mange ganger føre til en veldig høyt dundrende eller knocking støy som kommer fra radiatoren. Når en termostat pinner, overopphetes motoren i løpet av minutter fordi kjølesystemet er helt avstengt. Bruk av en trepinne til radiatoren vil la deg føle banke vibrasjoner. Bytt termostat og pakning.

Blown Hode Pakninger

Se på din eksos eksosrøret mens motoren går ved driftstemperatur. Hvis du ser vann sprøyting eller drypp fra det (i rikelig mengder), kan dette finne en dårlig toppakning. Motoren vil bli tent til tider med denne tilstanden. Enhver tennplugg som har en rusted elektrode indikerer vann har kommet inn i sylinderen. Ta av radiatorlokket, starte motoren, og se på vannet (avlaste trykket først). Hvis du ser bobler stiger, betyr dette kompresjon gass har inngått en vannpassasje - bevis for at en toppakning har sviktet. Ser også for damp eller røyk i motorrommet. En "plap-plap" støy som kommer fra motoren kan være forårsaket av en blåst toppakning.

Vannpumpe

Finn vannpumpe på forsiden av motorblokken. Hvis viften akselen beveger seg i begge retninger, betyr det at innvendig lager har mislyktes på grunn av mangel på smøring eller rust. De fleste vannpumper hadde en trykkavlastningshull på sin underside. Enhver drypper vann fra dette hullet betyr lageret er slitt og forseglingen oppløst. Bytt vannpumpe med disse symptomene.

Vannpumpen kjøring (fan) belte bør ikke ha sprekker og være tett rundt sin skivene. Stram alle løse beltet, slik at 1/2 tommers slakk. Bytt belter som ser frynsete eller sprukne. En angiveri støy som kommer fra beltet indikerer slark og slitasje.

Elektronisk kjølevifte og Motor

Med nyere biler utstyrt med radiator monterte elektroniske fans, i stedet for en vannpumpe drevet vifte, sørg for at den aktiveres når motoren når driftstemperatur. Hvis viftemotoren ikke kommer videre med en varm eller varm motor, betyr det at elektrisk relé eller viftemotoren er dårlig. Isoler mislyktes komponent og erstatte.

fan Clutch

En vifte clutch ligger på mange vann pumpe utstyrt kjøretøyer. I hvile viftebladet viser resistens eller drag når trykk påføres for å rotere den. En vifte som roterer slowy, etterslep med fart, eller unnlater å spinne betyr at clutchen demper har slitt og bør byttes ut.

Igntion Timing

Sjekk tenningstider, noe som gjør at den er satt til produsentens spesifikasjoner. Altfor avansert timing (mer enn specs) kan overopphetes motoren.