2002 Honda Accord Timing Belt Instruksjoner

Tiden har kommet for å erstatte timing belte på 2002 Honda Accord. Du vet at du kan gjøre jobben selv hvis du kjenner den riktige fremgangsmåten - og du har rett. Installere et nytt belte på din Honda krever de riktige verktøyene, og nøye med synkroniseringen av veivaksel og kamaksel å hindre opprørende ventiler og stempel drift. Denne guiden kan hjelpe deg med å gjøre det. Før du begynner skjønt, bli kjent med prosessen og lære om de spesielle verktøyene du trenger. Så gå videre og installere den nye beltet.

Fjerne Registerreim

Hev foran Honda og støtte den på bukker. Deretter fjerner front, passasjersiden hjulet og sprutdeksel fra under motorrommet. Følg instruksjonene på bilens instruksjonsbok for din Honda-modellen og fjerne dynamo og servostyring pumpe belter.

Finne de to merkene på den bakre flens av veivakselen skivene. Om nødvendig, sett sendingen til nøytral og roter veivakselen ved hjelp av en breaker bar og 19mm socket. Merkene er omtrent en tomme fra hverandre. Rett høyre side merket på skivene med merket på nedre Registerreim deksel.

Støtt motor med gulvet jack og en trebit mellom jekken og motoroljepannen. Fjern de to motorfester eller braketter som ligger på hver side av reguleringsbeltet område ved hjelp av en skralle, en skralle forlengelse og en stikkontakt. På noen Accord modeller, må du kanskje fjerne peilepinnen røret fra motoren også. Bare unbolt røret braketten fra motoren og trekk røret av motoren hullet. Sørg for å plugge hullet for å holde skitt eller fett kommer inn i motoren.

Fjern veivakselen skivene bruker spesialverktøyet 07JAB-001020A og vedlegg 07MAB-PY3010A, om nødvendig. Du trenger dette verktøyet for å holde skivene på plass når du fjerne skivene bolten med breaker bar og 19mm socket. Deretter fjerner timing belte dekker. Dobbeltsjekk at timing merkene på kamaksel skivene på linje med merkene på bakdekselet.

Fjerne en av klemboltene fra batteriet og male enden av bolten til et punkt. Kontroller at du har en nøyaktig bolt erstatning å klemme batteriet tilbake på plass. Skru bakken bolten for hånd inn i det gjengede hullet i Registerreim dekke ryggen ved siden av timing belte strammehjulet. Dette vil holde strammehjulet på plass når du endrer beltet. Nå kan du løsne timing-belte kabelføringstrinsen og fjerne registerremmen.

Skifte Registerreim

Fjern autostrammer sylinderen fra timing belte området og holde det i oppreist posisjon til enhver tid for å hindre at olje inn i sylinderen fra smitte. Hold auto strammer i en skrustikke av strammeren sjef. Fest en holder verktøy (holder verktøy nummer 14540-P8A-A01) for å automatisk strammer og skru vedlikehold bolt fra toppen av den automatiske strammeren med en fastnøkkel eller skralle. Dette vil utsette en knapp inne i bilen strammeren. Skru på denne knappen med urviseren med en skrutrekker for å komprimere den.

Skift vedlikeholds bolten sammen med en ny pakning på auto strammer og installere strammeren på motoren, men ikke fjern holderen verktøyet enda.

Starter på veivakselen sprocket, begynner å installere den nye timing belte i en retning mot klokken. Stram kabelføringstrinsen bolt, fjerne holderen verktøyet fra auto-strammer og batteriklemmen bolten fra baksiden. Drei veivakselen flere ganger med breaker bar og socket å hjelpe plass timing belte.

Bytt ut timing belte dekker og veivakselen skivene. Installer motorfester og / eller parentes hvis nødvendig. Installer peilepinnen tube assembly, dynamo og servostyring pumpe belter. Deretter erstatte splash skjold og hjul.