2002 Dodge Neon Batteri Feilsøking

Bilbatterier har begrenset levetid, vanligvis varer mellom tre og fem år. Hvis du opplever problemer med batteriet i 2002 Dodge Neon og batteriet er eldre enn fem år, det er en god sannsynlighet for at du trenger å erstatte den med en ny. Man kan også utføre noen få enkle prøver for å fastslå hvorvidt eller ikke det problemet ligger i selve batteriet, ladesystem eller en annen komponent som er i behov av reparasjon.

Bruksanvisning

Test Spenning

1 Sjekk at du har slått av tenningen samt eventuelle andre kraft tilbehør i bilen og åpne panseret på din Dodge Neon.

2 Finn batteriet i motorrommet. For 2002 Neon, er batteriet på førersiden nær baksiden av motorrommet. Etter at du har plassert batteriet, fjerner den røde plastbeskyttelsen fra den positive polen. Hvis vakten ikke lenger er på plass, ikke bekymre deg om det. Du trenger tilgang til begge terminalene for å feilsøke batteriet og ladesystem.

3 Koble den positive sonde på den digitale voltmeter til den positive og negative proben til den negative polen.

4 Sjekk voltmeter. Du skal se en digital avlesning på ca 12,5 til 12,8 volt hvis batteriet fungerer som den skal. En lesning av 12.4 eller mindre er en indikasjon på at batteriet ikke er ladet opp. I dette tilfellet helt lade batteriet med en batterilader. La batteriet hvile uten bruk for en hel dag etter å ha blitt ladet og deretter teste den med voltmeter. Hvis, igjen, registrerer lav batteriet, du sannsynligvis trenger å kjøpe et batteri til Neon.

5 Test din Neon dynamo mens du har panseret åpent og voltmeter hendig, som problemet ikke kan ligge helt med batteriet. For å teste dynamoen, må du starte bilen og la den gå på tomgang.

6 Koble voltmeter til batteriet på samme måte som før, og ser på det digitale displayet igjen. Denne gangen skal du se en høyere lesing, et sted i 13,6 til 14,3 volt serien. Enhver leser høyere eller lavere enn dette er en indikasjon på at din dynamo eller spenningsregulator i dynamoen ikke fungerer som det skal. Dette kan ødelegge eller redusere levetiden på batteriet. Dersom dynamo testene høy eller lav, ta Neon til en kvalifisert mekaniker for reparasjoner til din ladesystem.

Test Elektrolytter (for konvensjonelle, utette batterier)

7 Bruk et hydrometer for å teste batteriets elektrolytter. Merk: Du kan bare gjøre dette med en utette batteri, det vil si et batteri med avtagbare hetter som lar deg få tilgang til væske i batteriets celler. Derfor, for å gjøre testen, må du fjerne caps fra batteriet.

8 Sett reagensglasset av hydrometer til en av batteriets celler og komprimere pære å suge noen elektrolytter opp i fatet. Les bruksanvisningen som fulgte med din merkevare av hydrometer for de nøyaktige instruksjoner om hvordan du måle funksjonen til batteriet.

9 Gjennomfører den samme prøve for hver enkelt celle i batteriet. Man bør ikke se forskjell på mer enn 0,05 mellom hver celle. Hvis du ser en forskjell på mer enn 0,05, kan det være en kort noe som betyr at batteriet er behov for utskifting.