2002 BMW 328i Specs

328i sedan er en 2002 BMW 3-serie kjøretøy. Den 3-serien stammer tilbake i 1975 og er fremdeles i gang i dag. Serien er utviklet i fem forskjellige karosserivarianter gjennom årene: saloon, cabriolet, touring, kupé og sedan. Bilen er i sin femte generasjon, men 328i-modellen var en del av den fjerde generasjon, som ble introdusert på markedet i 1999.

Makt

En in-line 183,1-kubikk-tommers motor er i hjertet av BMW. Den leveres med en dobbel overliggende kamaksler og variable ventiltider, som er der varighet, timing og løft av eksosventilene er endret som motoren fungerer. Med 3,3 inches x 3,3 inches av boring og slaglengde, den har et kompresjonsforhold på 10,2, som er forholdet mellom sylinderhodet volum og stemplet både før og etter at et kompresjonsslag. Bilen produserer 193 brems hestekrefter ved 5500 omdreininger per minutt (rpm) og 206 fot-pounds av dreiemoment med en hastighet på 3500 rpm. Ved hjelp av en flerpunkts injeksjonsdrivstoffsystem, kjører kjøretøyet på topp blyfri gass og er utstyrt med en 16,6 liters tank. En fem-trinns manuell girkasse system overfører kraften ned i hjulene.

dimensjoner

Hviler på en akselavstand på 107,3 ​​inches, måler chassis 176 inches lang, 68,5 inches bredt og 55,7 inches høy. Med en 58-tommers foran spor, og bak orden på 58,3 inches, fortauskanten for å dempe snu sirkelen er 412.8 inches. Det har koeffisient drag - en måling av et objekts motstand i et fluidmiljø, så som luft - på 0,31. BMW har en egenvekt - vekten av et kjøretøy, inkludert alle sine væsker, som olje og gass, men med unntak av overflødig vekt, for eksempel passasjerer - fra 3,196.7 pounds.

Interiør og Exteior

Den 328 sedan er utstyrt med foran og bak kroppen støtfangere samt kroppen side molding, stylet vedlegg til bilens kroppen for sin beskyttelse og dekorasjon. Kroppen er malt med svart glans maling og vinduene er tonet glass. Inne i fem sittende bil beboere finne vinyl seter og ratt dekket i skinn. Bidrar til å lette tretthet av en lang kjøretur er servostyring og cruise control, et system der bilen beholder en jevn hastighet satt av sjåføren. Bilen er utstyrt med klimaanlegg, en air condition system som tillater brukeren å stille inn ønsket temperatur: Systemet vil finne og opprettholde den automatisk.