2001 Trans Am Vs. 2007 Mustang GT

2001 Trans Am Vs. 2007 Mustang GT


The Pony Car segmentet av amerikansk bilproduksjon har inkludert mange populære modeller gjennom årene. Disse inkluderer Pontiac Firebird og Ford Mustang, som har vært tilgjengelig i høy ytelse versjoner kjent som henholdsvis Pontiac Trans Am og Ford Mustang GT. Selv om disse bilene har mye til felles, er det flere viktige forskjeller som gjør hver av dem mer egnet for visse drivere.

2001 Trans Am Informasjon

2001 Pontiac Trans Am var basert på Pontiac fjerde generasjon Firebird, som hadde vært i produksjon siden 1993. Det var tilgjengelig som en to-dørs cabriolet eller en liftback kupé. 2001 Trans Am har en front-motor / bak-wheel-drive konfigurasjon og en Chevrolet LS1 V8-motor med en 5,7-liters forskyvning og en effekt på 310 hestekrefter. Den Trans Am kan også bestilles med en WS-6 Ram Air pakken, og bringer hestekrefter til 325. Alle 2001 Trans Am modellene var tilgjengelig med enten en fire-trinns automatisk girkasse eller en sekstrinns manuell. Flere ytelsesfunksjoner i 2001 Trans Am, for eksempel seks-trinns girkasse, ble delt med midtnivåene Firebird Formula ytelse modell.

2007 Mustang GT Informasjon

2007 Ford Mustang GT er ytelsen versjon av Fords femte generasjon Mustang, som debuterte for 2005 årsmodell. Den 2007 GT-versjonen benytter en 300-hestekrefter 4,6-liters V8-motor i en front-motor / bakhjulsdrift konfigurasjon. Mustang GT bruker også en sport suspensjon som er stivere enn en standard Mustang. Store tåkelys satt inn grillen hjelp differensiere GT-modellen fra V6-drevne Mustanger, som begge var tilgjengelig som enten en coupe eller cabriolet. Større bremser og hjul, samt en forestilling eksos-systemet var også en del av Mustang GT ytelse oppgraderinger.

likheter

2001 Trans Am og 2007 Mustang GT har mye til felles. Hver representerer en forestilling versjon av en sport modell fra en stor amerikansk bilprodusent. Hver er også den moderne gjentakelse av en modell med flere tiår med historie og en sterk fanbase. Både Trans Am og Mustang GT tilby plass til fire og var tilgjengelig med automatiske eller manuelle girkasser, kraftige V8-motorer, og i enten konvertible eller kupé kroppen stiler. Selv priset over standard Firebirds og Mustangs av dagen, ble begge bilene også sikte på å være rimelige ytelsesalternativer for et stort antall kjøpere, og begge ble produsert i relativt store mengder.

Hovedforskjellene

En av de mest synlige forskjellene mellom 2001 Trans Am og 2007 Mustang GT er deres fysiske utseende. Mens Trans Am har en lang, skrånende profil, er Mustang mye mer firkantet. Dette skyldes hovedsakelig til Mustang status som en "retro bil" som låner design elementer fra klassiske Mustang modeller fra fortiden. Den Trans Am var ment å indikere en futuristisk type automotive styling.

Utover utseende, Trans Am er flere år eldre, men var en mer avansert bil for sin tid. Til tross for færre datastyrte alternativer som for eksempel en MP3-lydsystem, er det 2001 Trans Am fortsatt en grundig moderne bil som kan konkurrere med Mustang i form av både ytelse og praktiske funksjoner.

Sammenligning for kjøpere

Når nye, sammenlignbare modeller i 2001 Trans Am og 2007 Mustang GT ble svært likt priset. I dag, på grunn av svekkelsen av brukte biler, 2001 Trans Ams er mye rimeligere. Mest brukte 2007 Mustang GT-modellene er fortsatt i utmerket tilstand og kommandere en pris ikke langt under sitt opprinnelige prislappen på $ 25,000 $ 30,000 range. Begge bilene har blitt rost av entusiaster og auto-kritikere som gode verdier i ytelse bil markedssegmentet. Foruten merkevare lojalitet og styling preferanse, avgjørelsen av hvilken bil å kjøpe kan ende opp med å bli basert på en driver budsjett.