2001 Tiburon Problemer

Hyundai har blitt en av lederne i den automotive verden i løpet av de siste 60 årene. Grunnlagt i 1946 av Ju-Yung Chung, bilen selskapets navn betyr "moderne" på engelsk. Det koreanske selskapet har produsert mange fabrikater og modeller gjennom årene. En ting de har til felles med andre bilprodusenter er at med hver innføring av ny kjøretøyteknologi, det kommer en serie av defekte biler, slik som tilfellet er med mange 2001 Tiburons.

november 2001

Den første tilbakekalling for 2001 Tiburon fant sted i november 2001 da 42,782 merknader ble utstedt i forbindelse med setebelter. Problemet var i forlengelsen og tilbaketrekkingen av sikkerhetsbeltene på både forsiden og passasjersetene. Sikkerhetsbeltene ikke operere på en smidig måte, noe som kan til slutt føre til "D-ring guide" kronglete, noe som gjør det enda vanskeligere å utvide setebelter.

april 2003

Noen ganger forteller ikke finne sted før år senere; slik tilfellet er med en april 2003 tilbakekalling som resulterte i 170,610 Hyundai biler - inkludert 2001 Tiburons - blir tilbakekalt. Problemet var i front nedre kontroll armer, som er utsatt for korrosjon, samt tynning i de kalde vintermånedene i områder som bruker salt på veiene. Hvis front kontroll arm perforerer, da området mellom kuleledd og dreie vedlegg kan sprekke, noe som resulterer i tap av kontroll over kjøretøyet.

juli 2003

I juli 2003 Hyundai plassert en tilbakekalling ikke bare på 2001 Tiburon men for 2002 og 2003-modeller også. Selskapet tilbakekalt mer enn 312 292 enheter for problemer med bremsene. På disse kjøretøyene, er bremse rør for baksiden plassert bak front suspensjon. To girkassebrakettene er sveiset på tverrbjelken av den forstillingen. I disse problem kjøretøy, kan bakbremsen røret kommer i kontakt med monteringsbrakettene. Denne kontakten kan forårsake overflødig slitasje og korrosjon, til slutt fører til bremsevæske lekkasje.