2000 Toyota Tacoma Timing Chain Specs

2000 Toyota Tacoma Timing Chain Specs


Timing kjedene er de primære middel som bilmotorer opprettholde riktig ventiloperasjon. Kjeden forbinder kamaksler. I overliggende kamaksel applikasjoner, timing belte eller kjede er mye lenger som kamaksler sitte på toppen av motoren over hodene. Toyota anvendt tre forskjellige motorene i Toyota Tacoma, som alle benyttes enten et reguleringsbelte eller kjede.

Timing Kjeder Vanligvis

Timing kjedene generelt ikke har en nødvendig vedlikehold erstatning periode, så det er ingen gummibelte for å slite ut som når en timing belte brukes. Mens timing belter har erstatningskrav; belter har mer stillegående drift, lavere vekt og ingen smøring krav, sammenlignet med en registerkjede.

2.4l og 2.7L Engine Timing Chain

Både 2.4l og 2.7L V-6 motor --- som senere ble erstattet av 3.4L V-6 --- ansette midlertidige kjeder. Motoren er en enkelt rad registerkjede med plast kjede guider. Timing-kjedet skal måle 17 koblinger i lengde når kjedet er helt strukket, med en måling av 147,0 mm.

Mens Toyota ikke spesifiserer en erstatning intervall, plast kjettingstyringene er en bekymring som plast brytes ned over tid, derfor anbefales det at timingen kjeden og guide være periodisk inspisert og til slutt erstattet i 130 000 til 150 000 mil rekkevidde. Merk at det er all-metall levetid kjede guider tilgjengelig fra etter-markedet selskaper.

3.4L Six Cylinder Timing Chain

Motoren er utstyrt med et timing belte, ikke en kjede. Toyota presiserer at Registerreim byttes hver 90.000 miles eller 72 måneder.