2000 Infiniti Q45 Drive Belt Installasjon

2000 Infiniti G45 bruker en tre drive-beltesystem for å drive hjelpemotordeler. Den innerste beltet driver dynamoen, og føres med en strammerullen. Den midterste beltet driver vannpumpen, og benytter også en ledeskiven for ruting. Den ytre beltet driver servooljepumpe og klimaanlegget kompressor, og benytter to løpehjul for ruting. Systemet bruker ikke en auto-strammer, så du blir nødt til å justere strammingen etter installasjonen manuelt.

Bruksanvisning

1 Finn stasjonen belteføring diagrammet. Diagrammet er vanligvis plassert på innsiden av panseret, eller på grillen ved siden av panseret låsen. Hvis du ikke finner diagrammet, lage din egen før du fjerner beltene. Dette vil hjelpe deg på riktig rute nye belter.

2 Plasser deg under fronten av motoren. Bruk pipenøkkel og cheater bar å løsne midtbolten på nedre servooljepumpe remskiven. Dette er det laveste trinse, plassert mellom veivakselen og servostyring trinser.

3 Bruk pipenøkkel til å dreie justeringsskruen på nedre kabelføringstrinsen mot klokken for å frigjøre spenninger på beltet. Bolten er plassert rett under remskiven. Når beltet er løs nok, fjerne den fra trinsene.

4 Bruk en pipenøkkel og cheater bar å løsne senterbolt av vannpumpen beltet remskiven. Dette er den lille trinse til øverste venstre på veivakselen skivene. Løsne justeringsskruen på toppen av kabelføringstrinsen å frigjøre spenninger på beltet. Fjern beltet fra reimskiver.

5 Løsne senterbolt på dynamoen remskiven. Dette trinse er rett over vannpumpen remskiven. Løsne justeringsskruen på toppen av skivene til du kan fjerne beltet fra reimskiver.

6 Plasser den nye generatorrem på trinsene i henhold til rutediagrammet. Drei justeringsskruen med klokken til beltet er stramt. Plasser den rette kanten gjenstand mot beltet, og trykk ned på belte med linjalen. Merk avstanden remmen kan trykkes bort fra den rette kanten. Dette kalles belte avbøyning. Den riktige avbøyning for dette beltet er 3,5 til 4,5 mm. Stram justeringsskruen til du kommer til riktig nedbøyning. Bruk en momentnøkkel til å stramme kabelføringstrinsen senterbolt til mellom 35 og 42 fot-lbs. dreiemoment.

7 Plasser den nye vannpumpen beltet over trinsene i henhold til diagrammet. Skru justeringsskruen med klokken til beltet er stramt. Plasser den rette kanten på beltet og måle nedbøyning med linjalen. Den riktige avbøyning for dette beltet er 5 til 6 mm. Stram justeringsskruen til du kommer til riktig utslag, og deretter bruke momentnøkkel til å stramme kabelføringstrinsen bolten til mellom 22 og 25 fot-lbs. dreiemoment.

8 Plasser den nye servooljepumpe beltet over trinsene i henhold til diagrammet. Plasser deg under bilen og skru justeringsskruen til beltet er stramt. Mål nedbøyning og skru justeringsskruen til du kommer 8 til 9 mm nedbøyning. Stram kabelføringstrinsen bolten til 22 til 25 fot-lbs. dreiemoment.

Hint

  • En juksemaker bar er noe du kan skli over pipenøkkel håndtaket for å gi deg mer innflytelse. Boltene bør ikke være for stram, men den stramme rammen av motorrommet ofte føre til blodige knoker.
  • Verve en assistent til å hjelpe deg å måle nedbøyning som du strammer beltene.