2000 F-350 bakre differensial Olje Specs

2000 F-350 bakre differensial Olje Specs


Det differensielle er en komponent av drivverket system, som består av overførings, clutch (eller dreiemomentomformer) differensial, og aksel aksler. Formålet med differensial er å sende dreiemoment og kraft til hjulene. Den justerer strømmen med tannhjul til å imøtekomme for kjøring typer som å snu og akselererer fra en stopp. Oljen i differensialen er avgjørende for å sikre tannhjul og aksler fungere skikkelig.

Rear Differential Oil Specs

Riktig olje til 2000 F-350 er SAE 75W-140gl syntetisk girolje; Ford 10.50-tommers aksel, Dana 80 aksel, krever SAE 75W-90QL syntetisk girolje; og Dana 135 aksel krever SAE 80W-90QL syntetisk girolje. Oljemengde bestemmes ved å fylle den differensial inntil en liten mengde væske begynner å lekke fra differensialoljekontrollplugg. Når olje begynner å lekke ut av hullet, bør ikke mer væske tilsettes.

Differential Oil Sjekk

Differensial olje er viktig for å gi hjulet strøm til kjøretøyet. Oljen blir brukt i differensial å holde friksjon ned og redusere slitasje på tannhjulene. Det fungerer som en kjølevæske og smører girene. Fluid bør kontrolleres hver 15.000 miles eller hver 12 måneder, avhengig av hva som kommer først. Væsken kan kontrolleres ved å fjerne merket / påfyllingspluggen fra differensialen. Fluidet må være i flukt med bunnen av påfyllings / kontrollåpningen; hvis ikke, tilsett væske før den når bunnen av hullet.

Differential Oil Change

Det anbefales at differensialoljen skiftes hver 60.000 miles eller 48 måneder, avhengig av hva som kommer først. Når du endrer differensial olje, bør bilen kjøres til den er varm; varm olje vil renne lettere. Det er to alternativer når du fjerner differensial væske. En metode er å suge væske ut av differensial med en sugepumpe ut av sjekken / fylle hullet. Den andre metoden er å fjerne differensialdeksel avløp og deretter erstatte det. Hvis du skal fjerne differensialavløpssluk må du erstatte differensialdeksel pakning. Ta av dekselet boltene med en Ratchet og socket. Trekk av dekselet, og rengjør overflaten. Sett på lokket pakning og bolter, og stram boltene ned. Fyll den med væske til kapasitet i henhold til spesifikasjonene.