2000 Camaro Steering Wheel Removal

2000 Chevrolet Camaro ble produsert som en coupé, cabriolet, Z28 coupe og Z28 cabriolet. Base modell coupe og cabriolet ble utstyrt med 3,8-liters V-6 motorer, mens Z28 modellene ble utstyrt med 5,7-liters V-8 motorer. Rattet på 2000 Camaro har en kollisjonspute eller SIR festet til forsiden av hjulet. Frakobling SIR system på rattet side er obligatorisk for å unngå eventuelle problemer med SIR system.

Bruksanvisning

1 Åpne førerdøren på Camaro. Slå av motoren på og peker hjulene helt rett, uavhengig av plasseringen av rattet. Slå av tenningen og ta ut nøkkelen fra tenningen sylinder. Gå ut av Camaro og knele ved siden av førerhuset.

2 Fjern isolasjons fra under dashbordet med en skralle og socket. Fjern isolatoren fra bilen helt. Koble den gule to-tråders på undersiden av rattstammen. Fjern "Air Bag" sikring fra det indre sentralen, posisjon nummer 10, ved hjelp av en sikring avtrekker eller tang.

3 Fjern de fire kollisjonsputen festene fra baksiden av rattet, som er den siden som vender fremover på bilen. Bruk en T30 Torx bit og skralle til å fjerne de fire festene. Fjern kollisjonsputen modulen fra rattet. Koble hånd de tre elektriske kontaktene mellom kollisjonsputen og rattet. Sett kollisjonsputen modulen ut av arbeidet ditt område. Fjern horn bryter jordingsskruen med en skrutrekker eller Torx driveren, koble fra strømledningen for hånd. Fjern horn bryteren fra rattet.

4 Ta av rattet mutteren med en skralle og socket. Koble hånd hornet jordledningen, mellom rattet og kolonnen. Installer monteringsskruer for en J1859-A avtrekker eller tilsvarende i luften bag monteringshull i rattet. Installer senterbolt fra J1859-A på midten av styreaksel. Rotere hex bolten inn i rattstammen for å trekke rattet fri fra rattstammen. Fjern forsiktig rattet fra rattstammen, noe som gjør at ingen av de andre komponentene bak rattet faller ut av kolonnen.

5 Installer den nye rattet i rett positing på rattstammen, og dytt den på for å sikre riktig justering med kilesporene. Route de elektriske kontaktene inn det nye rattet.

6 Monter rattet mutteren på rattstammen. Stram rattet mutteren til 32 fot-pounds av dreiemoment med en 1/2-inch-drive momentnøkkel og en stikkontakt. Installer horn bryter jordledningen, og stram festeskruen tettsittende. Installer hånd strømledningen på hornet bryteren. Installer hånd hornet bryter ut kollisjonsputen. Koble de tre elektriske kontaktene til kollisjonsputen modul for hånd. Installer kollisjonsputen modulen på rattet. Stram de fire kollisjonsputemodul bolter til 25 tommers-pounds med en 3/8-tommers-drive momentnøkkel og T30 Torx-kontakten.

7 Knel ved siden av førerhuset. Koble den gule kollisjonspute kontakten på undersiden av rattstammen. Installer isolasjons under dashbordet, og stram festene koselig med skralle og socket.