2000 Blazer Alternativer

Chevy droppet en av de bånd for Blazer i 2000, men de andre forble stort sett uendret fra året før. Den eneste tilgjengelige motoren var en 4,3 liters V6 med 190 hestekrefter og 250 pund-fot dreiemoment. Det kunne taue ca 5600 pounds. Alle hadde en uavhengig front- og bak-fjæring med gasstrykkstøt og foran og bak anti-roll barer. A / C, en takgrind, tepper, anti-lock bremser, kollisjonsputer foran og sidekollisjoner barer var også standard.

Trim alternativer

Tre trimme alternativer er tilgjengelige: LS, som har færrest standard funksjoner; top-of-the-line Trailblazer, som leveres som standard med de fleste av de samlede tilgjengelige funksjoner; og LS, som kommer standard med mange av de Trailbazer funksjoner, eller kan oppgradere til dem. LS trim er tilgjengelig med to eller fire dører, som begge kan ha to- eller firehjulstrekk, mens LX og Trailblazers var bare tilgjengelig med fire dører og to- eller firehjulstrekk.

To eller fire hjul Option

Tilgjengelig på alle modeller er bak, to-wheel drive eller firehjulstrekk. Med LS trimme en trykknapp, Insta-Trac, deltid, er firehjulsdrift tilgjengelig, som du kan bytte to til fire-wheel drive on-the-fly. Standard firehjulstrekk på LX og Trailblazer trimmer, og valgfritt på LS, er trykknapp, Auto-Trac, heltid firehjulstrekk. Når aktivert, vil sensorer registrerer hjulspinn og automatisk engasjere firehjulstrekk. Når ingen slip oppdages, vil bilen fungere i to-wheel drive-modus.

aksel Ratio

To forskjellige akselforhold er tilgjengelig på 2000 Blazers. Alle LS-modellene leveres standard med en 3.42: 1-forhold og to-hjuls-stasjoner har muligheten for et 3.08: 1, mens firehjulstrekkerne har muligheten til et 3.73: 1-forhold. To-hjulstrekk LX og Trailblazers kommer med 3.08: 1-forhold, med en valgfri 3.42: 1-forhold. Firehjulstrekk LX og Trailblazers kommer med 3.42: 1-forhold, med 3.08: 1 og 3.73: 1 som tilleggsutstyr. Dette forholdet forteller hvor mange ganger drivakselen vil slå til spinne akselen én gang. A 3,08: 1 forhold betyr at akselen vil rotere en gang for hver tre omdreininger av drivakselen, noe som betyr mindre dreiemoment, men bedre drivstofføkonomi. Den 3.73: 1 ratio er bedre for off-roading og tauing.

Suspensjon alternativer

Standarden suspensjon tuning er Z85, med stivere støtdempere, for bedre off-road. Også tilgjengelig er Comfort tuning, med en mykere fjæring, mer rettet for bykjøring. Den ZR2 pakken er tilgjengelig på enkelte modeller, som hever suspensjon, utvider akselavstand og legger Blisten sjokk og skli plater. Tilgjengelig på alle modeller er en differensialsperre, noe som øker veigrep under vanskelige forhold.