1999 Ford Expedition: Bad Kjøletemperatursensor

I 1997 Ford eliminert boxy ser Bronco og ga ut mer elegant ser ekspedisjonen. Akkurat som sin forgjenger, Bronco, Ford basert ekspedisjonen på sin F-serie pickups. Den 1999-ekspedisjonen hadde to motorer tilgjengelig: en 240-hestekrefter, 4,6-liters V-8 og en 260-hestekrefter, 5,4-liters V-8. Begge motorer brukes en liten sensor - kjølevæsketemperatursensor - å lese av temperaturen på kjølevæsken og videresende informasjonen til temperaturmåleren og kjøleviftesystemet. Skifte 1999-ekspedisjonens kjøletemperatursensor er en grei oppgave, som Ford plassert den i et lett tilgjengelig område.

Bruksanvisning

1 Åpne Expedition hette og finne kjølevæsketemperatursensor på inntaket manifold, til høyre for dynamoen. Skyv en renne pannen under motoren, under kjøletemperatursensor.

2 Tillat ekspedisjonens motoren avkjøles før det er kult å ta på. Fjern radiatorlokket for å avlaste eventuelle gjenværende trykk i kjølesystemet.

3 Trykk på låseknappen på kjøletemperatursensor ledningsnettet og trekk selen fra sensoren. Fjern kjølevæske sensor med en skralle og dyp brønn socket. En liten mengde kjølemiddel kan sive ut av hullet at temperatursensoren var igjen.

4 Påfør et tynt lag med tråd sealer på kjølevæske sensor. Tillat sealer tørke for tiden foreskrevet av tråden sealer instruksjoner. Stram kjølemiddelet sensoren inn i toppen av motoren.

5 Stram kjøletemperatursensoren til 10 til 14 fot-pounds, med en momentnøkkel og dype brønnen kontakten. Trykk på ledningsnettet tilbake på kjøletemperatursensor.

6 Start motoren og la den nå driftstemperatur - omtrent halvveis opp ekspedisjonens temperaturmåler. Legg 50-50 forblandet etylenglykol-baserte (grønn) kjølemiddel til radiatoren inntil nivået når bunnen av radiatoren påfyllingen, om nødvendig.

7 Ta renne pannen til en brukt bil-væske gjenvinningsstasjon, hvis motoren mistet noe væske mens du fjerner sensoren.

Hint

  • Kjølevæske er svært giftig, så hold det unna barn og dyr.