1999 F-150 Rear Rotor Removal

1999 F-150 Rear Rotor Removal


1999 Ford F-150 kom med en rekke alternativer for å passe behovene til nesten enhver kjøper, inkludert fem motorer, to girkasser og to cab design. Et annet alternativ på 1999 F-150 var erstatte de vanlige bakre trommelbremser med skivebremser. Hvis du bytter ut den bakre rotoren på 1999 F-150, erstatte bremseklossene for å unngå slitasje ut de nye rotorene på en rask hastighet. Fjerne og installere den bakre rotoren på F-150 er en relativt grei oppgave som de fleste gjør-det-selv-mekanikk kan fullføre.

Bruksanvisning

fjerning

1 Løsne de bakre hjulmuttere med en skralle og socket. Hev baksiden av F-150 med et gulv jack og skyv bukker under lastebilens bakakselen. Senk F-150 på bukker. Fjern lug nuts og trekker bakhjulene fra de bakre nav.

2 Fjern boltene som fester bakre caliper bruke en skralle og socket og løft bøylen fra braketten. Heng caliper fra en nærliggende suspensjon komponent, ved hjelp av en strikk stropp. Hopp til trinn 6 hvis du ikke endrer bremseklossene og gjenbruk av gamle rotoren.

3 Lirk oppover på den ene siden av metallklemmen på baksiden av den ytre bremsekloss, ved hjelp av en flat skrutrekker, og trekk den siden av puten oppover og av bøylen. Lirk oppover på den andre utenfor klippet og fjern bremsekloss fra bøylen.

4 Plasser en 8-tommers C-klemme over bøylen slik at dens skrue side berører den indre bremsekloss og dens faste side kontaktene bak på bøylen. Plasser et avløp fat under bøylen og vri bøylen lufteventilen en kvart omdreining mot klokken med en kombinasjon skiftenøkkel for å åpne den. Umiddelbart stramme C-klemmen før det topper innstramming. Umiddelbart Steng lufteventilen. Fjerne den C-klemme.

5 Trekk den indre bremsekloss mot utsiden av bøylen for å fjerne det. Legg merke til at puten har metall fingrene som fester den i caliper stempel i hulrom.

6 Trekk rotoren fra den bakre hub. Hvis rotoren ikke trekke av lett, fjerne gummipluggen fra baksiden av skivebrems backing plate og roter parkeringsbremsen sko innstillingshjulet - den stjerneformede hjul - nedover med en flat skrutrekker for å frigjøre rotoren. Trykk gummipluggen tilbake i hullet sitt.

7 Gjenta trinn 2 til 6 på den andre siden av F-150.

Installasjon

8 Guide den opprinnelige eller ny rotor på bakre hub. Gå direkte til trinn 4 hvis du reinstallert den opprinnelige rotoren.

9 Plasser metall fingrene på baksiden av den indre bremsekloss med hulrommet i bøylen stempelet. Trykker puten mot stempelet inntil puten sete på toppen av stempelet og dens fingre er satt helt inn i stempelets hulrom.

10 Sett den ytre brems på bøylen og lirke den ene siden av sin metallklemmen oppover med en flat skrutrekker. Skyv den siden av puten på bøylen og gjenta prosessen på den andre siden av bremsekloss. Skyv bremsekloss på bøylen til den sitter på plass på caliper.

11 Fjern bøylen fra strikkbelte og sett den på braketten. Stram de caliper-til-braketten bolter, og stram så dem til 20 fot-pounds med en momentnøkkel og socket.

12 Gjenta trinn 1 til 4 på den andre siden av F-150.

1. 3 Sett hjulene tilbake på de bakre nav og hånd-tråden slepe nøtter. Hev baksiden av lastebilen fra bukker med et gulv jack og fjerne jack stands. Senk F-150 til bakken. Trekk til hjulmutrene, i en krysser mønster, til 100 fot-pounds.

14 Kontroller bremsevæskenivået i master sylinderen. Hvis nødvendig, skru av lokket fra brake master sylinder og legge ny DOT 3 væske til det nivået når "Max" linje på reservoaret.

Hint

  • Selv om det ikke er et krav, anbefaler Ford alltid erstatte rotorer i sett med to.